Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s mucholapkami

Od: janplinto* odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Potřebuji poradit ohledně vhodné pásové mucholapky. Vzhledem k charakteru počasí se na pracovišti množí drobné mouchy. Prozatím jsem s nulovým výsledkem vyzkoušel tento výrobek; za celý den se nechytila jediná muška, přestože vesele kroužily v hojném počtu kolem. Kolega z vedlejšího pracoviště používá "mololapku"značky Orion za šest korun (neznám přesný typ) a je fakt, že visící pásky jsou u něj různým drobným hmyzem doslova posety. Přesto ještě ponechám názorový prostor pro ostatní. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ani jsem netušil, že by mucholapka nemusela fungovat. Zatím jsem měl asi štěstí na správnou mucholapku nebo hmyz. Jestli jsou ty mušky hodně malé, tak někam umístěte nádobu s kyselou vodou (ocet) nebo džusem. Tam si budou sedat a už asi pro ně nebude návratu. Zdravím!

hodnocení

2x

Pokud chcete na mucholapku úspěšně chytit mouchu, je vhodné ji umístit někam ke zdroji světla (například pod lustr)

Jinak pokud máte větší množství much, doporučuji toto:

Sice je to potom dost nechutné, ale funguje to perfektně.

Jako návnada stačí kousek zkaženého masa do vody a úspěch je zaručen.

Na octomilky je nejlepší lákadlo jablečný ocet. nebo třeba banán, hruška

frozen
hodnocení

0x

No já vždy musel použít "návnadu" a to že jsem chytil pár živých much a připlácnul křídly na mucholapku. Pak už to šlo samo. A mucholapky používám ty levné cenově kolem těch 6 korun. A chytaj se mi i komáři, můry, moli, drobné mušky říkávám jim octomilky ale prý jsou to muchničky? hrozně rády štípou a hodně to svědí.

A ostatní hmyz dle mého názoru se chytá kvůli těm ostatním, které asi vysílají nějaký signal S.O.S :-D

janplinto*
hodnocení

Wrong way. Několik mušek i větší mouchu jsem chytil a prudce je hodil proti pásku mucholapky, abych vyzkoušel odolnost lepidla. Proti němu nelze nic namítat; některá muška se zpočátku přilepila pouze dvěma nohama a následnou snahu o vyproštění se posléze přilepila i jinými částmi. Ale žádné volání typu Save our souls se zjevně nekonalo, protože se další mušky dobrovolně nepřidaly. Na rozdíl od sršňů: Před pár lety oknem přiletěl(a/ - spisovně je obojí) sršeň a dostal trochu medu ze spreje Biolitu L...po pár minutách byl dodělávající sršeň přemístěn do kolegova popelníku. Co se však nestalo; zanedlouho oknem přibyli další dva sršni, přistáli v popelníku, ztichli a opatrně se začali dotýkat svými tykadly stále ještě živého sršního kolegy. Připouštím, že mě to neponechalo úplně chladným...ale zpět k věci: živá návnada nezafungovala, čímž se ovšem nepokouším vyvracet vaše zkušenosti.

hodnocení

0x

Zkuste použít něco takového, funguje to líp než klasická mucholapka. Pak už jedině postřik. Ty potvory jsou nezničitelný :)

semtamtuk
hodnocení

0x

Na tyhle mušky z kytek fungují takové drobné malé mucholapku, mají je v květinářství. Myslím, že fungují i na octomilky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]