Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
opravujeme starší domek.Nechali jsme si udělat novou vodu, kterou jsme zalili betonem. Po nějaké době jsme zjistili, že máme na jednom místě mokrý flek. Místo jsme našli, Byla trošku naprasklá trubka v kolenu, vodař to opravil. Po nějaké době jsme zjistili, že se nám točí vodoměr i když voda není puštěná. Vodař trubky natlakoval a tlak se v nich udržel. Pozvali jsme i opraváře, zda není špatný vodoměr, ale ti závadu vyloučili. Chtěli jsme si pro jistotu nechat udělat nový rozvod vody, abychom měli jistotu, ale vodař se dušoval, že dá ruku do ohně, že je vše v pořádku. Dnes nám měli přijít topenáři dělat podlahové topení, které pak chceme zalévat anhydritem. Ale včera večer jsme nečekaně zjistili, že máme úplně mokrý strop ve sklepě ( jsou na něm už kapky vody) a za 3 dny nám zmizlo 200litrů vody. Strop je přímo pod záchodem. Můžete mi někdo prosím poradit čím by to mohlo být? Proč se únik vody neukázal při natlakování? Předem moc děkuji za všechny rady a názory. p.s: Ve všech místnostech máme udělané drenáže.
Dobrý den, napadá mě jediné, nekvalitně provedené instalatérské práce, rozvody vody + odpady, ať si strčí váš instalatér před vámi do ohně obě ruce ! Už jsem se s takovým také setkal, jeho dušování mi pak přišlo směšné, když jiný po něm našel závadu a když jsem ho ptal, jak to má s tím dušováním, tak byl agresivní. Být vámi, tak si najmu firmu, která se zabývá kontrolami netěsností vodovodních potrubí, prý se to potrubí tlakuje nějakým plynem, a když se najde netěsnost, tak si to nechte od toho vašeho instalatéra zaplatit.
Při přečtení nadpisu "Nově udělaná voda" mě hned napadlo "blbě udělaná voda".
Těžko radit, když to nevidíme, ale asi bych hledal variantu, jak beton nebourat a natáhnout novou vodu. Samozřejmě asi jiným instalatérem. V čem to máte, tu vodu - myslím jaký materiál? plast, kov? myslím, že jste na to ani instalatéra nepotřebovali. Vodu v plastu umí každý. Když jsem před 15 roky stavěl, dělal jsem vodu sám (poprvé v životě) a nikde to neteklo a neteče.
Proč se únik neukázal při natlakování?
Za tři dny vám uteklo 200 litrů, tj. 2,7 litru za hodinu. To je jen pár kapek za vteřinu. Jak dlouho probíhalo měření? nebylo to třeba jen 10 minut, to se ani nemuselo projevit.
Pojdˇme si myslet,že vodař svou práci udělal slušně a tlaková zkouška byla ok. Asi ji dělal v době,kdy nebyly namontovány ventily a v nástěnkách byly zátky. Potom namontoval ventily a začal únik,takže chybu bych hledal tam.Není stěna za wc zaobkládaná a nástěnka utopená pod obklady? Pokud by to teklo tam,pod obkladačky,nemuselo by to být vidět.Pokud máte wc geberit,to samé,hledal bych chybu v napojení na vodu ve zdi.Ještě mě napadá kombinace dvou závad-protékající nadrž wc a díra v odpadu...
Tato varianta mě nenapadla, ale už jsem ji viděl na vlastní oči. Únik vody pod obkladačkou. Tedy špatně utěsněné závity na bateriích nebo jiných závitových spojích.
Dávám bod, ač to nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.