Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva špatně kryje

Od: peetrs* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, vyrobil jsem si ze starých laťek rám na síť proti komárům. Tento rám jsem obrousil a začal natírat industrolem. Na některých místech nátěr stále prosvítá a to už jsem je přetřel minimálně 3x (barva se vždy vsákne). Dělám něco špatně nebo musím natírat až do té doby než to bude v pořádkut?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud chceš,aby barva kryla a dřevo neprosvítalo,musíš nejprve použít barvu základní,která obsahuje více pigmentu.Po zaschnutí použiješ email,který tvoří krycí vrstvu,která je mechanicky odolnější a odolává lépe i povětrnosti.

JABRAKA

peetrs*
hodnocení

Já jsem si to myslel. Díky.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A ještě jsi nám tu nenapsal, jak jsi moc naředil tu barvu? Měla by být tak řídká, že se ze štětce spuštěný čůrek skoro hned jakoby vsakuje do hladiny barvy. Nečáruje na té hladině. Platí to skoro u všech druhů barev. U těch řídkých ne.

jendad

Dřevo se nejprve napouští fermeží .Potom zakladní barva a nakonec 2 vrstvy vrchní barvy

Už existují jinčí materiály než fermež. Nebyla špatná, ale ta doba, ta doba.

Hlavně to většinou prosvítá na hranách, který prostě stějí srazit, nebo ještě lépe malinko okulatit, pak hrana neprosvítá.

peetrs*
hodnocení

Barvu jsem neředil vůbec, zdála se mi akorát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]