Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu se zaseknutým plastovým oknem. Jedná se o okno pouze výklopné (ventilačka - panty pouze na spodní straně okna). Okno nejde otevřít. Klika chodí normálně, jde bez problémů otočit do polohy zavřeno i otevřeno, při manipulaci je i cítit normální chod - při zavírání okno přitlačuje, při otevírání uvolňuje, ale okno pak nejde otevřít. Je někde zaseknuté (pravděpodobně nahoře nad klikou, podle toho, odkud se ozývají rány při pokusech o otevření, ale to může být jenom subjektivní pocit). I při pokusu o poměrně hrubou manipulaci má vůli pouze několik milimetrů a pak natvrdo narazí do nějaké překážky, která mu brání v otevření.
Pokoušel jsem se vyšroubovat panty na spodní straně, abych se okno pokusil vysadit, ale ani to se mně nepodařilo. Vypadají jako na šroubovák, ale zatím jsem nenašel vhodný, se kterým bych se tam kvůli stísněnému prostoru dostal. V návodech, které jsem na internetu našel, všude píšou, že by tam měly být čepy, které jdou vyrazit. To jsem také zkoušel šroubovákem a kladivem, ale bez úspěchu. Zatím pouze přiměřenou silou, abych okno nenávratně nepoškodil.
Děkuji
Michal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.