Nejste přihlášen/a.
Mám takovou otázku. Myslíte si, že v době nepřítomnosti (přes den) je bezpečné nechávat otevřený balkón v paneláku ve 3. patře? Stále se dohadujeme, já trvám na tom, že je nutné ho i přes den zavírat pokud není nikdo doma, někteří členové rodiny tvrdí, že přece do 3. patra nikdo nevleze. Ale vidím, že i sousedé ho nechávají otevřený i když vím, že doma nejsou. Jaký na to máte názor?
No ono to záleží i na umístění balkonu. My balkon ve třetím patře necháváme otevřený ,ALE ! na náš balkon by se musel zloděj spustit tak leda na laně protože poblíž není jiný balkon - přelezení ani přeskočení nehrozí, navíc tam nevede ani hromosvod,ale co je nejdůležitější ! máme sousedy,kteří mají o všem co se v okolí děje naprostý přehled (čilí důchodci) a nejsou lhostejní ani škodolibí.Takže asi tak..na tu otázku asi nejde odpovědět jednoznačně
Rada policie když mne před lety vykradli - nezamykejte,budete mít menší škodu. A pokud nemám skutečně bezpečnostní systém na úrovni - 3 železné závory,(jak jsem viděl v 6.patře paneláku jednoho pana profesora v Praze Bohnicích),tak logicky mají pravdu.A na balkon ve třetím patře je skutečně složitější se dostat,ale když si někdo vytypuje Vaši sbírku,ani ty zavřené dveře nepomohou.
No teda - to jste mně překvapili! Já jsem vycvičená z rodinného domku na vesnici (slepá ulice na konci vesnice) zavírat co jde. Je fakt, že ani tam by nebyl problém se dostat do kterékoliv části domu i přes veškeré překážky, ale nedůvěra, zprávy i z blízkého okolí o vloupáních, varování místního rozhlasu a zvyk dělají své. Dobře. Nebudu už tak prudit a obhajovat svůj, asi ne moc správný, názor. Snad máte pravdu... Děkuji za zastavení a za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.