Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevřený balkón v nepřítomnosti

Od: zmatenka® odpovědí: 7 změna:

Mám takovou otázku. Myslíte si, že v době nepřítomnosti (přes den) je bezpečné nechávat otevřený balkón v paneláku ve 3. patře? Stále se dohadujeme, já trvám na tom, že je nutné ho i přes den zavírat pokud není nikdo doma, někteří členové rodiny tvrdí, že přece do 3. patra nikdo nevleze. Ale vidím, že i sousedé ho nechávají otevřený i když vím, že doma nejsou. Jaký na to máte názor?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

virus*
hodnocení

1x

No ono to záleží i na umístění balkonu. My balkon ve třetím patře necháváme otevřený ,ALE ! na náš balkon by se musel zloděj spustit tak leda na laně protože poblíž není jiný balkon - přelezení ani přeskočení nehrozí, navíc tam nevede ani hromosvod,ale co je nejdůležitější ! máme sousedy,kteří mají o všem co se v okolí děje naprostý přehled (čilí důchodci) a nejsou lhostejní ani škodolibí.Takže asi tak..na tu otázku asi nejde odpovědět jednoznačně *smich*

minato*
hodnocení

1x
Pokud budou zavřené a navíc ve třetím patře tak pochybuji, že by do toho zloděj za bílého dne šel. Šplhat a ještě se dobývat do bytu. Jestli máte prověřené sousedy, pak bych se nebál nechat balkon otevřený, může to v lidech budit pocit, že je stále někdo doma a zájem odpadne.

hodnocení

0x

pojišťovna to neuznává

ceskatelevize.cz/...

doplněno 11.06.14 23:35:

eurookna.stolpa.biz/...

doplněno 11.06.14 23:37:

a to byla pouze mikroventilace, co teprve otevřené dveře! zloději vylezou všude, pokud mají motiv

zwiki*
hodnocení

0x

Já bydlím také ve 3.patře.Dveře nechávám otevřené.I kdyby zavřené byly tak se stejně pojišťovna/kterákoliv/ bude vymlouvat a nic nezaplatí.

jmhad*
hodnocení

0x

Rada policie když mne před lety vykradli - nezamykejte,budete mít menší škodu. A pokud nemám skutečně bezpečnostní systém na úrovni - 3 železné závory,(jak jsem viděl v 6.patře paneláku jednoho pana profesora v Praze Bohnicích),tak logicky mají pravdu.A na balkon ve třetím patře je skutečně složitější se dostat,ale když si někdo vytypuje Vaši sbírku,ani ty zavřené dveře nepomohou.

lidus*
hodnocení

0x

Asi je to šatně ale i já svůj balkon nechávám otevřený, ventilačky otevřené i když jedu na chalupu, kdyby moc pršelo sousedka zavře, 4 patro.

hodnocení

No teda - to jste mně překvapili! Já jsem vycvičená z rodinného domku na vesnici (slepá ulice na konci vesnice) zavírat co jde. Je fakt, že ani tam by nebyl problém se dostat do kterékoliv části domu i přes veškeré překážky, ale nedůvěra, zprávy i z blízkého okolí o vloupáních, varování místního rozhlasu a zvyk dělají své. Dobře. Nebudu už tak prudit a obhajovat svůj, asi ne moc správný, názor. Snad máte pravdu... Děkuji za zastavení a za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]