Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler - napojení

Od: dcmen odpovědí: 4 změna:

Ahoj

potřeboval bych poradit

koupil jsem bojler kombinovany a zatim bych chtěl využivat elektro ohřev, musí tam byt napojený i externí přívot tepla?

nebo stačí nějaka záslepka?

ještě by mě zajímalo jak bojler který má 200 kg pověsit na zeď? co mám k tomu použit

děkují

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím. Měl by jste zvážit jesti v budoucnu tam bude zapojený jak píšete externí přívod tepla. Pokud ano a vývody jsou umístěné vzadu , tak bych doporučoval před pověšením tam našroubovat šroubení a kousek trubky ( např. měď) a vyvést to mimo bojler. Bude se vám to potom lépe propojovat aniž by jste museli sundávat bojler.

Jak už tu bylo psaný záslepky dávat nemusíte. Voda v bojleru není propojena s topným okruhem.

Počítejte s tím , že šrouby na uchycení bojleru jsou namáhané spíše na střih nikoliv na tah. A jak už tu také bylo psáno záleží na materiálu z jakého je příčka na kterou to budete věšet.

Před montáží by jste měl vědět jaký je tlak vody v řádu .PojišŤovák otvírá při 6 ,3 bar. Pokud budete mít v řádu 5 a více bar doporučoval bych redukční ventil a nebo aspoň expanzku. Přepad od pojišťováku by neměl být propojený do odpadu. Jak někdo říká , že pojišťovák by měl ukapávat je to špatně. Nezapomeňte na vypoušťák. Nejlepší bojlery jsou Dražice.

hodnocení

0x

Nemusí být ani záslepka jedině aby se tam neprášilo :) To pověšení podle materiálu zdiva včil frčí chemické kotvy

hop®
hodnocení

0x

Nemusí

Na jakou zeď? SDK nebo panel? ;)

jmhad*
hodnocení

0x

doplnil bych instalatera - k zavěšení se prodávají speciální šrouby právě odolné na střih.Jinak opravdu záleží na konstrukci zdi. Už jsem viděl u zdi nejasné nosnosti ve starém baráku šikovnou jistící podpěru z trámků,která sloužila i jako polička a bylo využito místo pod boilerem.Ten boiler měl také 200 litrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]