Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že se písek ve filtraci mění každé 2/3 roky. Zajímalo by mě proč.
Špinavý asi tolik nebude, když se dá ve filtraci prát (samozřejmě ne 100%tně). Jde o to, že jsou zrnka omletá a už nemají ostré hrany nebo jde jen o tu špínu?
díky
V každé odpovědi je kousek pravdy.
1) písek se zanáší a jeho proplach nikdy není úplně 100%
2) písek se omílá, čímž ztrácí schopnost zachytávat nečistoty
3) zrnka písku se omíláním zmenšují a teoreticky se může stát, že jich "pár" potom může projít do bazénu
Jako hlavní bych viděl bod 1 a 2, jejich kombinací se totiž může zhruba po těch 2 letech účinnost filtrování natolik snížit, že jsou problémy udržet vodu čistou.
Když jsme rozjížděli filtraci,do filtračního válce jsme nasypali na síto hrubší písek.Asi 3 mm zrno.pak síto a jemnější písek,a nakonec vrstvu nejjemnějšího.Když se zvětšil odpor pro čerpadlo,vyměnila se ta poslední vrstva.Nakonec jsme pro koupací jezírko vodu přestali filtrovat,okolo jsou vysázeny vodní rostliny,které pro koupací zonu stačí vodu vyčistit.
JABRAKA
claymane, já písek měním každý rok, ten co vysypu, nechám uschnout a zametu do zámkové, a koupím za 40Kč nový pytel 25 kg.
Osobně se domnívám, že jde jen o tu špínu.. ale nejsem odborník...že by najednou písek šel z filtrace do bazénu?...
asi jak píše p.Milan! Proč se mění u aut olejový filtr,vzduchový a palivový? zanesou se nečistotami a způsobují u aut větší opotřebení, spotřebu atd!
taky o tom přemýšlím, ovšem ten písek mě stojí 220kč/25kg. Levnější zatím koupit neumím.
písek se mi do bazénu dostane jen při první spuštění při výměně písku, jinak už nikdy. Ale letos zatím nejsem spokojený s kvalitou filtrování, takže kvůli tomu jsem se ptal - zda můžu čekat lepší účinnost Jemné částice se mi prostě do bazénu vrací a mám pocit, že s tím nikdy nebyl problém
@diesel v autě filtr nepropláchneš... to je rozdíl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.