Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nové žehličky

Od: ringo® odpovědí: 7 změna:

Potřebuju poradit podle čeho vybrat žehličku. Sice už tu kdysi podobný dotaz byl, ale je to 4 roky a vývoj jde kupředu. Žehlit budu především trička, košile a kalhoty. Teda jestli mě to někdo naučí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

2x

Zdar.Doma máme napařovací žehličku ,který byla nejlepší v D-testu-Braun TexStyle5 - 510. Stojí kolem 700 Kč./Nevím,v jak starém testu to našel pisatel nademnou :(, :(

doplněno 11.06.14 13:03:

..a ještě tak předražené.. :)

doplněno 11.06.14 13:30:

Prodejce uváděl výrobek jako vítěz d-testu.Tak jsem ho koupil a nenimral jsem se v časopisu D-test zda je to tak!

výtka
Upozornění od sys strejc 11. 06. 2014 13:21:54
Vámi uvedený tip žehličky nikdy v dTestu uveden nebyl, byl tam ale tip TexStyle 7-710 stojící 1699Kč. Tento test byl uveden v lednu 2013. Reagoval jsem na požadavek tazatele, který chtěl tipy nové. Jak jsem v odpovědi sdělil, má informace je z testu starého jeden měsíc.

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
nebudu doporučovat konkrétní typ (to už nechám na tazateli, ať si vybere podle toho, co se mu líbí a taky podle ceny), ale pokud mohu jako samostaně hospodařící (a tím pádem i samostně si žehlící) muž poradit, tak doporučuji žehličku značky Tefal s žehlící plochou "Ultragliss diffusion". Výhodou pak je i vyšší parní výkon a případně i vyšší parní ráz (vhodný nejen na svislé žehlení, ale i třeba na opravy nechtěně vytvořených "faldů" při žehlení). Dobrou věcí jsou i vychytávky jako "anti drip" ( nekape voda z žehličky), případně automatické vypínání. Ale tyhle záležitosti jsou už výbavou žehliček ve vyšší cenové kategorii (2.000,-Kč +)
Prošlo mi rukama už dost typů žehliček a zatím mi žehličky s touto žehlící plochou vyhovaly nejvíc - krásně kloužou po žehleném oblečení (odpadá tím dřina), nic se na ně nelepí. Takže oproti žehličkám s nerezem nebo hliníkem je žehlení radost a pohoda a ač jsem de facto žehlící samouk, nemám problém si vyžehlit i kalhoty, košili a pod. tak, aby to k něčemu vypadalo. Nelitoval jsem peněz, koupil si dražší žehličku (s vychytávkami výše uvedenými) a nelituju - žehlení mne i baví ( a obyč. napařovačka za 500,-Kč leží ve skříni - dřít se nehodlám).

hodnocení

0x

Podle letošních květnových testů jsou na prvních třech místech tyto žehličky:
1. Philips GC4914/20 PerfectCare Azur OptimalTemp 2358Kč
2. Tefal FV 5335 Aqua Speed 1230Kč
3. Tefal FV9625C0 Ultimate 250 Anti-Calc 1629Kč

doplněno 11.06.14 12:41:

Nojo, pokud chcete žehličku levnou, neptejte se na kvalitu, ale na cenu.

Výběr nové žehličky
hodnocení

Ty za ty prachy ale musí žehlit samy ne?

doplněno 11.06.14 12:51:

No úplně levnou ne, ale myslím že když neumím žehlit, tak na kvalitě zas tak nezáleží.

hodnocení

0x

Asi mi bude hodně lidi oponovat, ale potom, kdy jsem na žehličku přiškvařila nějaký silon nebo co to bylo, jsem byla nesmírně ráda, že plocha je z nerezu. Odrbala jsem škvarek a jemným Cifem na vany vyčistila do lesku. Nevím, třeba si to keramika nebo tefal také dají líbit. Protože se stane :-D

hodnocení

Tak děkuji všem za rady a pomoc. Dobrá žehlička už je doma.

Ještě bych měl poddotaz podle čeho vybírat žehlicí prkno. To už asi na netu nebudu kupovat. To bych asi dopadl. Ale co by mělo mít správné prkno /kromě stability a možnosti přizpůsobení výšky/ fakt netuším.

Já si myslím, že žehlicí plocha, pod potahem, by měla být propustnou. Jako husté pletivo. Když je tam nepropustná deska, pára se tam nahromadí a vlhko pod potahem není fajn. Nehledě na to, že se v něm nahromadí plíseň, kvasinky a všelijaké fujtajbly, které se dají do dalšího prádla, které může, poskládané ve skříni, zasmrádnout. Vlastní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]