Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Jako pitnou vodu pouzivame vodu z pramene. Po rozbouru je vse v poradku, krome dusicnanu. Je jich 54mg/l. Mate nekdo vyzkousene nejake zarizeni na odstraneni dusicnanu z vody? Nasel jsem DNF 500 (http://www.ekopek.cz/cs/filtry-na-pevnou-vodu/ ), neni to ani moc drahe, rad bych ale nejake zkusenosti s timto zarizenim. Dekuji
Už nějakou dobu se věnuju testování vody. Dusičnany jsou asi nerozšířenějším problémem v pitné vodě. Více o této látce mám na svych stránkách www.hodinovymanzelkm.estranky.cz/stranka/testovani-vody . Při testech jsem porovnával i vodu, co mají lidi filtrovanou, nebo čištěnou jak různými filtry, tak i dražšími čističkami, takže mám možnost si udělat nezávislé hodnocení jejich účinnosti. Většina techto filtrů má účinnost do 20%, což v podstatě nic neřeší a jsou spíše pro dobrý pocit, že pro sebe člověk něco dělá. Navíc u nich hrozí nebezpečí, že pokud nevymění náplň zařízení včas, filtr začne vodu ještě více znehodnocovat. Nejúčimější jsou úpravny vody s reverzní osmozou, které mají sice vyšší pořizovací náklady, ale účinnost až 98%. Jenom si při koupi tohoto zeřízení musíte dát pozor na to, by mělo funkci zpětného doplňování nezbytných minerálů . Některé osmozní čističky na trhu to stále ještě nemají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.