Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabudované splachování

Od: amáta odpovědí: 12 změna:

Prosím radu,

radost z rekonstr. byt. jádra se nedostavila. Chtěla jsem pěkné wc, tedy jsem zvolila zabudované splach. zařízení (Geberith zn., žádná láce!) , ale ta hrůza - spláchnout na poprvé se nedaří ani samostatný toal. papír, natož jiné produkty. Bojím se, pozvat si návštěvu, neb ani několikeré splachování nebývá účinné.

Je možné upravit sílu splachování? Nebo by mohl být zádrhel ve wc míse - divná prohnutí odtoku?

Poraďte, prosím! Jsem z toho nešťastná!

Děkuji Vám.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jestli je to nový je to zralý na reklamaci.Zádrhel v míse asi nebude.Snad jen bordel v trubkách by moh udělat problém.Co kohoutek u přívodu je otevřen na plný pecky?

pavel2*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Pěkné WC? Pěkné WC je podle mě takové, které má u stropu litinovou nádrž a splachuje se řetízkem. Ale k problému: Fyzikálními zákony je dáno, že voda bude mít tím větší sílu, 1. čím padá z větší výšky, 2. čím je větší otvor kterým protéká. Takže když nemůžeš změnit výšku nádrže, tak zjisti, jestli by nemohl být větší otvor (silnější trubka) kterým voda teče z nádrže. Jinak k míse - každá mísa má sifon ve kterém zůstává voda, což znesnadňuje spláchnutí. Toto nemají snad jen záchody co jsou ve vlacích, tam pak stačí na spláchnutí mnohem míň vody.
amáta
hodnocení

Milý Pavle,

jsem naprosto stejného názoru. I mně se líbí věci klasické, ovšem v panelákových prostorách , kde wc má velmi omezené prostory, byť jsem je zvětšila, by ani litinová nádrž nepůsobila tak, jak bychom chtěli. Jinak, funkce sifonu mi je známá, leč dosud jsem se nesetkala s protitlakem vody. Za rady děkuji, propátrám uvedené, případně někoho povolám.

fekalista
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Váš problém tkví v tom, že jste si pořídila špatný typ záchodu. Výběr záchodu se řídí především tím, jaký produkt hodláte splachovat. Jeden záchod je vhodný na stolici, jiný na hovna, sračky, fekálie, výkaly, exkrementy, koblihy, nebo trus, a použití nesprávného typu mísy může vést k jejímu ucpání :)
mil®
Tak to sem si blbec koupil taky jinej záchod*tuc**stop*

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Asi je opravdu omezený přítok vody - to může mít příčinu v usazení nečistot ve vpouštěcím ventilu, stejně tak může být špatně nastavený plovák a v rezervoáru se udržuje jen nízká hladina vody, čímž poklesl tlak výtoku do mísy. V míse jako takové bych asi problém nehledal... Zdravím
strejc
amáta
hodnocení

Díky, zkusím najít problém v přívodu vody, ale nebude to snadné, vše je totiž zazděné a přístup je jen shora šachtou. Netuším, jestli se povede problém odstranit bez bourání, ach jo. Zdraví Vás Amáta
al bunda*
Možná máte nastavený plovák v nádrži příliš nízko a v nádržce je tím pádem málo vody. Mělo by to jít zregulovat.
Hezký den.
bedna*
Ucpaný přívod vody by způsoboval,jen pomalé napouštění nádržky a nikoliv problém se splachováním. Jsou zde jen dvě možnosti a to špatně nastavený plovák,kdy množství vody v nádržce nestačí na spláchnutí a nebo špatně seřízené tlačítko na splachovaní a nebo přesněji špatně seřízené plastové závitové tyčinky umístěné za tlačítkem splachování.Jestli je problém v seřízení tyčinek se dá zjistit tak,že lehce zmáčknete na tlačítko několikrát za sebou.Když tlačítko má vůli a nezabírá hned,ale třeba až po 5 a více mm znamená to,že tlačítko začne tlačit na plastové tyčinky až po oněch 5 mm a když pokračujete ve splachovaní tyčinky sice umožní spláchnutí,ale jen do určité míry,protože je zde zase doraz pro tlačítko a vy ho už více zmáčknout nemůžete(i při plné nádržce třeba 8litrů odtečou jen 2litry).Tohle a také výšku hladiny v nádobce,lze seřídit jen po demontáži splach. tlačítka.Závitové tyčinky by měli jít vycvaknout a poté o kousek vyšroubovat ven a po nacvaknutí a montáži tlačítka byste měla vyzkoušet jestli jsou vyšroubovány málo nebo příliž.Montážníkům se někdy podaří : ( tyto plastové tyčinky uříznout před našroubováním do splachovače příliž krátké a tak vyšroubování není nadále možné a nezbývá než se pokusit sehnat jiné.Zde bych využil možnost reklamace a odstranění závady původní firmou.
Závitové tyčinky jsou dvě protože tlačítko bývá dělené pro plné spláchnutí a pro poloviční množství vody.Pro montáž nového wc je vždy přibalen návod na montáž a seřízení,který asi nemáte a který posloužil jen instalatérovi pro zprovoznění wc.
S pozdravem BEDNA.

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jestli je to mísou tak zkuste spláchnout pomocí kýble s cca 8-10 l vody. Když to půjde, tak to asi v míse nebude.
none*

To je problém levných záchodových mís z supermarketů a nikoli geberitu. Doporučuji keramiku ideal standard. Pak Vám půjde vše spláchnout i pouhými 3l.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jestli se nepletu, tak u nekterych modelu od Geberitujde nastavit mnozstvi splachovane vody.
Je mozne ze je nastavene minimalni mnozstvi vody, ktere neni dostacujici ke splachnuti.
Toto by melo byt mozno nastavit bez bourani, pouhym vyjmutim panelu s tlacitky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma špatné splachování wc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]