Nejste přihlášen/a.
Nevim si uz delsi dobu rady, s expanzni nadobou do ktere je cerpana studnicni voda, tak se na dne expanzni nadoby tvori male dirky jako vpich spendlikem okolo vypusti, nestacim to nechavat opravit a nadoba je celozinkova a 3 roky stara,a pritom je radne ukostrena tak prosim o radu dekuji
Jde pravděpodobně o korozi.Nejlepší opravou by byl nátěr uvnitř epoxidovým emailem.Nevím,jak je to s celozinkovým materiálem,asi jen pozinkovaná.
JABRAKA
Nevim je to mozny taky ale clovicek co mi to opravuje rika ze tam vznikaji elektricke vyboje (zkraty) a objevuji se v pravidelnem utvaru okolo vypusti a na proreziveni je to brzy tak nevim
No, ten váš človíček si to popletl trochu s elektrickým ohřevem vody. Tam ji i proti tomuto jevu instalovaná "speciální" anoda která tento jev eleiminuje (anoda se "opotřebovává") U expanzní (tlakové) nádrže pro studniční vodu tento jev není nijak výrazný. Pravděpodobně vám nádrž zevnitř rezaví a protrhul se vnitřní gumový vak...
podle mne je to na novou nádrž. Jak už zde uvedeno, vypadá to na prasklý vak a korozi nádoby. Ony ty jehličky vvelmi rády dírkují vak...jaký máte přetlak vzduchu při vypuštěné vodě? nezapíná čerpadlo přípiš často?
Moc Vam vsem dekuji za ruzne odpovedi a nazory ale je pravda ze jsem spatne pouzil nazev (expanzni) jedna se skutecne o vodarnu na studnicni vodu s cerpadlem sigma ,a tlakova nadoba je na200litru celozinkova i zevnitr bez vaku nebo balonku vse ulozene ve sklepe a radne uzemnene 0,8 meď dratem presto dekuji za nazory a dalsi pomoc je v tom pouze studena voda
Ahoj. Poněkud nevím, co kdo v tomhle případě řeší? Zkrátka to zrezlo a jsou v tom díry. Jestli je otevřená, posvařovat novou a dobře natřít. Použít aspoň 4-5 mm kotlářský plech. Nebo je uzavřená a tak koupit a zapojit novou. Jde o pár stovek a na pár let bude klid.
doplněno 13.06.14 12:15:Ahoj Pazzy. Trošku mám nějakou pochybnost o té celozikovosti té piksly. Ale to je jedno. Dej ji pryč a nahraď ji klidně i méně objemnou. Obsah o 60-100 litrech by měl pro domek stačit určitě. Já mám 50l a taky na to zásobování stačí. Bezdušák si už nepořizuj. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.