Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polykarbonát jaká délka

Od: cica* odpovědí: 12 změna:

zdravím

chci koupit trapezová polykarbonát na pergolu

délka střechy je 3,78 m, nevím jestli mám koupit 2x 2m a přeložit a nebo lepší v ceku.

Nechci to řezat, takže přesah bude 22cm v místě kde bude stékat voda .Není to dost? všude píšou kolem 15cm, díky za rady

doplněno 09.06.14 20:48:

na fotu od zdi směrem dolů(spád) 3,78

celková délka 5,70 na 3,78 takže bud koupit 6ks 1.06x 4m a nebo 12ks 1,06x 2m co vy na to díky

Polykarbonát jaká délka

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisekpetru*
hodnocení

2x

Kupte vcelku a na potřebnou délku si zařízněte (nebo nechte zaříznout, pokud to dodavatel nabízí).
Nepřekládejte, ty desky působí tak trochu jako čočka a ta část spodní desky, která bude překryta zhora další deskou, se časem teplem ohne dolů. Mluvím z vlastní zkušenosti.
A jinak celkově ty trapézovky už bych moc nedoporučoval a radši přidal nějakou kačku na komůrkové desky. Opět z vlastní zkušenosti. Trapézové (v kouřovém odstínu) jsem před necelým měsícem dal dolů, místo nich dal ten komůrkový polykarbonát (mléčný) a už nyní, po těch prvních opravdových vedrech mohu změnu ocenit. Zatímco před tím jsem musel mít zespod ještě nataženou takovou tu zelenou stínící síť na ploty (plotex nebo tak nějak se to jmenuje) aby se pod tím dalo sedět a člověk se neuvařil, nyní teplota pod pergolou nepřesahuje teplotu okolního vzduchu.

cica*
hodnocení

co je na polykarbonátu špatné?má životnost 30let, enchápu co se vám s tím stalo? doused to má 7led a v poho

polykarbonát propouští světlo ale teplo jen z mála procent, není třeba se vařit myslím a boky mám volné

frantisekpetru*

Jak jsem napsal, jednak v místě přeložení se konce spodních desek teplem ohnuly dolů, druhak bylo pod tím opravdu teplo. A za třetí, měl jsem ty desky taky nějakých 6-7 let, materiál za tu dobu asi nějak zdegradoval, protože při jedné z jarních vichřic mi několik desek popraskalo a čtyři se úplně vytrhly. A zatímco nové byly krásně pružné, nyní stačil náznak prohnutí a deska praskla a rozsypala se na malé střípky.
Já vás nechci přesvědčovat, já jen píšu svou zkušenost s nimi.
Jinak pergolu mám 3,7x4,0 metry orientovanou defacto přímo na jih a boky mám taky volné.

zajixxx*

farntisekpetru@ , jetě jsem neviděl "překládat" plotny polykarbonátu přes (na) sebe. Na spoje se používá speciální spojovací lišta, do které se plotny nasunou - naproti sobě. A onen spoj není ani nevzhledný, bordel se u něho nedrží. Pravdou je že při nasouvaní většího kusu plonty je to trochu náročnější ale jde to. S tím že tam bude vedro pomalu jak ve skleníku nemohu vytknout.

Popraskání desek (ploten) je způsobeno neodbornou montáží. Vždy se dírka do polykarbonátu nejdříve předvrtá dírka prou šroubek - a předvrtaná dírka musímí mít o celkem dost větší průměr než šroubek. O speciálních pogumovaných podložkách pod hlavičky šroubku se snad ani nemusím zmiňovat.

On ten polykarbonát má velkou tepelnou roztažnost, na plotně se ůžeme blížit i k centimetrům. Pokud se nedodrží montážní postup tak zkrátka ten polyk. teplem pracuje, trpí a pak se někdo diví že mu třeba přes zimu popraská...(např. šroubky nemají vůle...)

doplněno 10.06.14 12:06:

...Týká se komůrkového polykarbonátu

cica*
hodnocení

jjo budu mít originální sadu šroub s podložkou a čepičkou

taky nechápu jak to pánovi mohlo praskat a kroutit se

přes se jsem to viděl mnohokrát, ale je asi lepší v celku.

frantisekpetru*

No vidíte a já mluvil o svých zkušenostech s trapézovými deskami, na které se zde ptá i tazatel. Technologický postup byl dodržen, tedy co se týče počtu, rozteče a způsobu kotvení (pod trapéz speciální plastová podložka, otvor pro vrut o nějaké 3-4mm větší, pod hlavičku vrutu gumová podložka s čepičkou). Asi jedinné, co jsem udělal špatně bylo právě to přeložení.
Přesto to popraskalo...
Co se týká komůrkových desek, tak ty mám nyní nově. Na uvedenou plochu 3,7x4m mám jen dvě desky spojené mezi sebou samozřejmě pomocí zmíněné nasouvací H-lišty (a máte pravdu, nasunout to tam byl malý porod). A teplo pod tím je o poznání menší, než pod původními trapézovkami.

cica*
hodnocení

pošlete mi odkaz na komůrkové desky jaké myslíte díky

frantisekpetru*

Já bral konkrétně dvě TYTO desky a nechal si je zrovna zaříznout na míru 2,0 x 3,7 metru.

hodnocení

0x

Samozřejmě že je lepší mít desku v celku. Bude to hezčí a nebude se mít kde držet bordel.

20cm přesah bych nenechával, přeci jen už je to docela velký kus a představte si na tom třeba 30cm sněhu.

Desku ustříhnete nůžkama na plech a ustřiženou hranu schováte pod oplechováním u domu.

Jinak ale klidně můžete použít i 2m desky. Ničemu to vadit nebude.

hodnocení

0x

Máte docela malý spád té střechy !

cica*
hodnocení

na to sem se ale neptal

spád mám až dost na polykarbonát 20%

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Mám něco podobného . Chce to přesně dodržovat technologický postup pokládky .Přesah 22 se mi zdá moc a osobně bych tam dal rýnu a přesah řešil podle ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]