Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím a jak pogumovat

Od: kakin odpovědí: 8 změna:

Ahoj, potřeboval bych začít posilovat ale doma - nebudeme řešit proč. No a potřebuju další závaží, takže jsem se díval a je tojako hrůůza. Dávat v průměru 40kč za kg když výrobce to stojí tak 5?

No a na aukru jsem se inspiroval betonovýma které jsou pogumované. Takže jsem se rozhodl že si kotouče odliju z betonu a pogumuju sám.

a ted otázky:

1) nezná někdo konzistenci betonu, aby měl co největší oběmovou hmotnost. Pracuju s kamenivem takže mám celkem velký výběr ( jestli jenom štěrk s karinou nebo štěrk a do toho naházet nějaké ty šutry 4/8 či 8/16 apod )

2) Jak a čím pogumovat - už jednou jsem dělal kotouče a ty se začali po nějaké době drolit.

na internetu jsem viděl ten plastic dip ve spreji - jen nevěřím, že by mě to vyšlo a kupovat při takové ceně.

A ano, i těch 500kč za 20kg z aukra je pro mě celkem dost - hlavně když si to můžu udělat doma sám.

Děkuji všem :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zkusil bych to natřít silikonem... teď v baumaxu 25,-Kč za tubu

olaf71*
hodnocení

2x

na vojně jsme měli navařený na trubce články z pásu tanku.

pogumovat plasti dipem je hloupost, není to odolné

kakin
hodnocení

hh to je dobré :) já jsem měl na trubce navařené snad všechno co jsem našel doma :D ale byla to alá váha a po čase to začalo odpadávat.Jinak mě to bylo jasné - a co ten silikon? přece jenom mě stačí, aby to něco pokrylo aby z toho nepadal bordel a v případě aby to mohlo být někde na zemi a nedřelo to vše.Jinak děkuji :ú
olaf71*

odpadávat? to bylo na ho... zavařený, nebo jsi tak nařachlej, že všechno urveš?

kakin
hodnocení

tak ono to zalačo upadávat v průběhu 2 let - jsem to vůbec neměl natřené, bylo to často namáhané apod. Jinak pravda byl to moje první svařování :D

jinak co ten silikon? ten se mě celkem líbí ale jestli to bude vyhovovat.

Když se toho silikonu udělá rozumná vrstva (3-10mm) tak to musí přežít snad všechno.

Si někde zkuste zarýpat ve vytvrdlém silikonu

kakin
hodnocení

Tak aby mě to ještě nevyšlo dráž než ty trané z aura. Staré dobré časy kde se dalo udělat všechno za minimální cenu :D

Tak z jedné tuby 300ml uděláte cca 170x170x1mm, tak si spočítejte jaký povrch tím chcete potáhnout a kolik do toho chcete investovat.

Jinak máte možnost to obalit třeba koberce, linem, izolepou, atd...

Osobně bych ale koupil nějaké použité

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]