Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosnost balkonu - bazen

Od: udrzito odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

zajimalo by mne, jakou ma prumerny, komunisticky balkon nosnost. Rad bych si na nej dal maly detsky bazen - 150x100x50cm. t.j. ale cca 500kg vody, dle miry napusteni.

Bazen bude na kraji, takze u operneho bodu, presto se bojim, abych se nepropadl k sousedum. Jak to vidite vy, je to hodne? Defakto to je 5 dospelych lidi a ti casto stoji i na kraji, takze kdyz se to rozlozi na plochu 150x100, mohlo by to udrzet?

P.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

2x

bez obav :) Užitné zatížení balkonů je min 400 kg/m2. dle statiky jednoho projektu lodžie

doplněno 09.06.14 16:34:

jiný projek říka Balkon je certifikován na nosnost do 1000 kg/m2 u nas třeba na každou lodžii položily paletu ytongu která važí 893 kg a má menší základnu než ten bazen a vpohodě :d

zajixxx*
hodnocení

0x

No, já bych si ten bazén odpustil. Ono je to risk, nikdo nevidí v jakém stavu je balkon atd. Za sebe říkám NE. Ono ty staré balkony bývají v hrozném stavu, někdy se i z důvodu bezpečnosti raději zbourají (až s někým cákne dolů...)

udrzito
hodnocení

tak ja bych nastesti letel jen dolu k sousedum, neni to ten zavesny balkon, ale zapusteny do domu a vycniva jen asi 30cm. Pravda je, ze jsem slysel ruzne historky, jak se ty panelaky stavely, takze se proto radeji ptam.

A tušíte, jak se staví dnes - historiku historek?

udrzito
hodnocení

Tusim, ale bydlim v komunistickem panelaku, takze jsou mi historky o novodobem stavebnictvi naprd. A na diskuze, kolik stal rohlik, nebo noviny nemam cas, slo mi jen o bezpecnost.

hodnocení

0x

Já jsem kdysi na balkon dávala dětem nafukovací bazén. Cca 120cm a do něho 7 kbelíků vody. Tam se voda nanosí snadno, ale dostat ji z něho, to byl problém. Nakonec to vyřešila hadička na stáčení vína, úplně mimo balkon. Ale to bylo do prostoru, kde už byly jen keře a konec světa. ;)

doplněno 10.06.14 07:32:

Ještě dám nápad, jak neutopit malé dítě ve velké vaně :-D

Nosnost balkonu - bazen

udrzito
hodnocení

tak to diky za informace, to by melo byt v pohode, navic bazenek nebude plny, aby z nej necakala voda.

Jinak na vypousteni uz jsem myslel a asi pouziju cerpadlo, ktere mame k velkemu bazenu - ten si vozime na zahradu, kdyz v lete mesic vegetime :) Ted je tam maly bazenek a mala ma z nej radost ,ale rad bych si k ni vlezl i ja. Jen jsem mel obavy, at se nepropadneme k sousedum.

huhu
hodnocení

0x

Dobrý den, dle státní normy jsou to 4 kN/m2. To znamená 400 kg na m2. Takže by to snad mělo udržet v reálu víc, ale to si jen myslím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]