Nejste přihlášen/a.
Byli jsme vyzváni vodárnami, abychom umožnili jejich pracovníkům při odečtu vodoměrů přístup k vodoměru, z důvodu změny způsobu odečítání, když začali používat jakousi elektronickou čtečku údajů. Dosud stačilo nahlásit stav vodoměru. Vím, že v zákoně je uvedeno, že mají právo na kontrolu stavu přímo z vodoměru, ovšem nelíbí se mi, že mi někdo cizí vleze čtyřikrát do roka do domu, (platíme čtvrtletně), proleze sklep, kotelnu a já mu musím nerad asistovat. Je hloupé, když otevřu dveře, a baba u branky mě už zná, tvrdit, že majitel není doma. Nevíte, jak z toho ven?
Zdravím . Zdá se mi , že to zbytečně dramatizujete. Tak bába přijde do sklepa opíše si číslo a vypadne. Denně tak udělá desítky baráků. Vy ji jste s prominutím ukradení. Víte kolik já už se svou profesí prolezl baráků? Nikdy ani v hospodě u piva jsem se nezmínil , že ten má ve sklepě palírnu , ten tam má bordel nebo ten má drahé zařízení. To se prostě neříká a že jsem toho už zažil. Teď trošku odbočím - zdá se mi že po 90 roce se všichni nějak moc uzavřeli do sebe. Jedni se bojí druhých.Straní se jich. Sousedi nekomunikují. Je to hrozná škoda.
Pro vás jediné možné řešení bude zřídit vodoměrnou šachtu před barákem.
Tak, snad je zbytečné se bavit o tom, že před 90-tým rokem nebylo u vchodů tolik falešných kominíků, výběrčích nebo naopak peníze vnucujících, službu či produkt nabízejících podvodníků, kteří mají za cíl Vás, v lepším případě, okrást.
Líbí se mi odpověď o vlastní fotce vodoměru, kterou jim pošlu. No a pokud mě bába zase někdy vzbudí po noční (zásadní věc, kterou jsem neuvedl),nahlásím ji jen předem opsaný stav. Díky
Kubo, osobně se domnívám, že to opravdu dramatizujete.
Jsem přesvědčen, že nepůjdou 4x do roka k vodoměru, že jí bude stačit 1x za rok, a 3x jen Váš odečet. Ona při tom odečtu taky zkontroluje plombu. Já to v Pardubicích dělám tak, že jim vodoměry vyfotím a pošlu fotku. Mnoho let to tak dělám, dosud žádný problém.
Jestliže jste nerad, že Vám chodí až k vodoměru, tak si vodoměr přemístěte ke vstupu do baráku.
Pokud chcete jinou odpověď, tak jí předneste a já Vám jí schválím...
doplněno 10.06.14 09:47:Kubo i po doplnění si stojím za svým...
Jsem přesvědčen, že věc lze vyřešit, ze strany vodáren, i jinak.
jak by to podlě Vás měli řešit vodárny? Podělte se o názor...
Děkuji
Nevím ve které oblasti máte nemovitost, že by se u Vás dělaly 4x za rok odečty je zavádějící. (ok. snad 1x za rok ) Zálohy čtvrtletně přes Sipo běžné. Jinak není problém se domluvit s odečítačem a tel. mu zdělit stav posledního odečtu. Z praxe v Jihočeském kraji. Zdravím flodur.
Bohužel, chodí co čtvrt roku a vzápětí vystaví fakturu za tuto dobu. Nelze platit zálohy prostřednictvím SIPO. Před plánovaným odečtem vyvěsí na Úřední desce Upozornění (ve kterých dnech je můžem čekat) a pak už člověk jen čeká, kdy zazvoní. Je jasné, že můžou přijít zrovna v době, kdy člověk není doma... ovšem já mám téměř vždy "na ně smůlu", haha
Je to v zákonu? Tak co s tím chcete dělat, přemístěte vodoměr, zajistěte vlastní zdroj. Nebo přesvědčte poslance aby změnili zákon. Nemusí se vám to líbit, ale to je vše.
doplněno 09.06.14 16:21:Řeknu to ještě jinak, podívejte se na harmonogram odečtu stavu vodoměrů vaší! vodárenské společnosti. To je pro vás směrodatné, takže se ptát zde je zbytečné. Není centrální firma, jak to kdysik bývalo! Odečet je měsíční až roční.
Dodávka vody je služba jako každá jiná. Tím, že jste spolu /s vodárnami/ uzavřeli smlouvu, musíte plnit určité povinnosti, ale zároveň má každá strana svoje práva. Podpisem smlouvy jste souhlasil s podmínkami. Jak zde někdo již napsal, můžete od smlouvy odstoupit a dodávku vody si zajistit jiným způsobem, nebo přemístit vodoměr do venkovní šachty, nebo ho mít někde ve sklípku, pod garáží apod. Vodárny dělají kontrolní odečty vodoměru proto, protože vodoměr je jaksi háklivější na závady. Buďto se přestane točit, nebo bude točit pořád. Pravidelná kontrola chrání Vás, jako odběratele, kdy můžete mít únik vody a ani o tom nemusíte vědět. Odečítala jsem vodu v rodinném domku a říkám staršímu pánovi, že natočil od posledka 1000 kubíků. A jestli nyní něco napouští, vodoměr se totiž stále točil. Po ujištění, že je vše vypnuto, mu říkám, že stále slyším hukot vody v koupelně. Milý pan domácí měl prasklou trubku za vodoměrem a voda mu utíkala do kanalizace. Že to nepoznali a neslyšeli, to je mi záhadou. Každopádně to museli uhradit ve splátkách. Naopak se stalo, že vodoměr neměřil žádné hodnoty, ale voda byla odebírána, takže tady pracovník odečtu musel nahlásit tento stav a učinila se výměna vodoměru. Já jsem se vždy zeptala, jestli berou vodu z městského řádu a pokud mě ujistili, že ano, tak jsem požádala o otevření kohoutku, stačí odpustit trochu vody. A hned bylo jasné, jestli se vodoměr točí, nebo ne. Snažila jsem se být důsledná a myslím, že jsem hodně odběrů dala do pořádku. Když jsem odcházela z pozice, řekl mě vedoucí, že takového odečitatele ještě nikdy neměli. Našla jsem totiž i plno černých, nenahlášených odběrů.
doplněno 09.06.14 18:11:A jak tady zaznělo, prolezete tolik sklepů, koupelen, kuchyní, chodeb, špajzů, zahrad, atd. a pokud je to slušný a pravidelný odečitač, tak mi věřte, že je mu Váš sklep ukradený. Pokud se odečítači střídají, nemáte tam svého stálého známého pracovníka, tak potom ano, i tady je možnost nějakého zneužití /tipaři/ apod. Ale sám píšete, že paní znáte a i ona Vás. Je to určité narušení soukromí, ale co se dá dělat, řemeslníky, kominíka, plynaře na čištění kotle apod. musíte do domu též pustit.
Díky za názory, ovšem, jak tak koukám, některé jem spíše naštval, cože si to vůbec dovoluji, mít něco proti odečtu. Záměr byl jediný: Pokud si pozvu plynaře, zedníka... tyk prostě vím, že přijde a podle toho se zařídím. Ovšem pokud vodárny vyvěsí papír, že v průbehu čtrnácti dnů nás navštíví jejich pravcovník, jednoduše mě štve, že často přijde v tu nejméně vhodnou chvíli. Je jedno, jestli spím po noční, miluji se s manželkou nebo koukám na televizi. Prostě to často právě otravuje. Vlastně čtyřikrát ročně, po dobu dvou týdnů člověk neví, kdy bába zazvoní. Jsem přesvědčen, že věc lze vyřešit, ze strany vodáren, i jinak. Toť vše. Krásný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.