Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám v plánu rekonstruovat dvorek a při té příležitosti postavit krb s udírnou. Problém je ten, že dům ve kterém bydlíme je dvoupodlažní, kdy já obývám přízemí a sousedé mám nad sebou. Dříve než se vrhnu do vlastních návrhů řešení krbu s udírnou by mě zajímaly odkazy na normy či vyhlášky zabývající se umístěním komínů od grilů či udíren nebo,zda-li se na toto vztahují vůbec nějaké normy. Jedná se mi o to, že se může stát že kouř za určitých podmínek může jít do sousedových oken a rád bych měl toto pořešeno dle norem vzdálenosti a výšku komínu. Nyní zde grilujeme na přenosném grilu a nikdy nikdo nenadával, ale nerad bych po takovéto investici řešil problémy s komínem apod.
Díky za rady a poznatky.
Myslím, že by mi už mohlo vadit, co půjde z toho komínu. Vyzpovídejte svého kominíka, revizního technika, aspoň poznáte, na jaké je úrovni. Jinak normy najdete možná na intu, třeba ČSN EN 1443, 73 4201, stav. zákon + vyhláška.
doplněno 09.06.14 16:43:S udírnou na dvorku bych si moc hlavu nelámal, návodů dosti např. vyuzeno.cz/... a j.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.