Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závětrné lišty na střeše

Od: sikin® odpovědí: 3 změna:

Budu dělat novou střechu na dřevárce. Rozhodl jsem se pro skladbu - OSB desky, podkladní asfaltový pás a šindele. Na spodní části budou okapnice a ze stran závětrné lišty. Nikde jsem se ale nedozvěděl, jak ukončit horní stranu střechy (je to pultová střecha). Jestli tam bude taky závětrná lišta, neměla by být usazena až přes šindel? Jak by pak vypadalo napojení těch lišt v rozích, když boční lišty jsou pod šindelemi a mají ten odvodňovací žlábek? Nestačila by okapnice?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mili3478*
hodnocení

2x

Taky by mela byt zakoncena stitovkou,nebo jak pisete zavetrnou listou , bez vodni drazky a polozena zvrchu na sindeli, v rozich sestrihnuta a nasunuta do stitovek z vodni drazkou, mozna by sel pouzit i ten okap,ale musel by se polozit na sindel a zaklapnout v rozich do zavetrne listy , ale je to takove sproste reseni.

doplněno 09.06.14 16:36:

Proste ze tri stran stitovka ,dole okap ,ale ta vrchni stitovka neni pod sindeli , ale na ni.

hodnocení

Díky, tak nějak jsem si to myslel, akorát mě zarazilo, že jsem to nikde na netu nenašel. Že by pultová střecha byla něco vyjímečného?

mili3478*
hodnocení

0x

Tohle na internetu nenajdete,kdybych mel vice casu tak jsem vam to mohl nafotit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]