Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava komína

Od: hankas® odpovědí: 19 změna:

Kolik bych asi tak měla zaplatit známému za nahození komína i s materiálem?

Děkuji

Oprava komína

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Nejprve by bylo dobré vystopovat pachatele - tedy zjistit, KUDY to teče. Třeba opravujete dobře, ale na špatném místě. Asi bych vzal hadici, poprosil kámoše o spolupráci, jeden by na střeše stříkal na komín a druhý by na půdě hledal vodu...

doplněno 08.06.14 21:23:

... jojo, tak baterku a na půdu! ;)

... třeba zjistíte, že to teče úplně jinudy a komín je v pořádku, i to se stává...

hodnocení

zwiki*
hodnocení

1x

Ke komínu je špatný přístup.Nahození dá makačku.Maltu namíchá do belíku a z něho nahazuje.Tak tisícovka se svačinkou by mohla stačit :)

doplněno 08.06.14 20:06:

Na krytinu dá prkna,aby ji nepoškodil.

hodnocení

Dala jsem zde fotku,už je to hotovo :)

doplněno 08.06.14 20:09:

Byla to práce na hodinu a půl.

Za toto? 200,- a ještě ať si uklidí tu střechu *sok*

zwiki*

Výborně.Máte nabídku od @luigi. Udělá Vám to jen za 200 Kč s úklidem. :)

hodnocení

On mi řekl co mu dám, tak jsem mu dala 600 Kč,ale přijel z jiného města asi 20 Km a dělal to dnes v tom vedru. Poku to ještě bude někde protékat, řekl,že to ještě opraví,protože my nevíme kudy to teče. Když to neví ani pokrývač s 45 letou praxí. :(

mili3478*
hodnocení

1x

Skoda ze to neni nafoceno z vice stran , jako klempire by mne zajimalo oplechovani prave strany kominu, no a jak vydim opreny ten zebrik ,tak bude i stlacena vodni drazka na oplechovani pod eternitem.chyba bude nekde v oplechovani..Mate strisku nad kominem, nekdy to tece primo do komina a prosakuje skrz komin.

doplněno 08.06.14 20:41:

45let praxe taky nemusi nic znamenat

doplněno 08.06.14 20:47:

Zadni dil oplechovani kominu se mi zda taky celkem nizko, ale tezko rict, meli jste si nechat znovu oplechovat cely komin a pak ho nahodit, podle mne vam tam zase potece.

hodnocení

ještě možná nějakou fotku najdu

doplněno 08.06.14 20:44:

Jééééé to neni on :)

doplněno 08.06.14 20:49:

tady je zleva

doplněno 08.06.14 20:53:

pravá strana, komín jsme nahoře přikryli a stejně teklo

Oprava komína #2
Oprava komína #3
Oprava komína #4
mili3478*

Ta leva strana vypada celkem normalne,,nevim sice o co je opren zadni dil oplechovani, jestli o ten vystouple cihly , mohlo to tam odstavat, ale spis bude problem ta prava strana,ten stitovy plech opreny o komin, rad bych poradil ,ale musel bych to videt zblizka.

doplněno 08.06.14 20:59:

Tak ta prava strana vypada celkem dobre

doplněno 08.06.14 21:01:

Ale ta stitovka mohla byt vyssi ,v tom dolnim rozku mohlo dochazet k zatekani

doplněno 08.06.14 21:05:

Jeste jsem si vsiml,ma to bocni oplechovani na prave strave vodni drazku?Jak rikam nejlepe to bylo nechat znovu oplechovat, snad vam tam uz nepotece

hodnocení

pokud bydlíte v Krkonoších tak bych si Vás pozvala,aby jste se na komín podíval :) :)moc děkuji za odpověď :)

mili3478*

Rad bych poradil, ale dokazal bych tam jeste najit spoustu chyb na oplechovani.

hodnocení

Už jsem za opravu střechy a komínu dala 7000 Kč. Dnes dalších 600. Tomu já nerozumím,proto jsem si pozvala pokrývače a jak vidíte,ani ten neudělal to co měl. Tam spíš zatéká jakoby zezadu od štítu, dole v předsíni je vidět, jak tam teče voda po komíně.

mili3478*

To je ten zadni dil oplechovani,nad to oplechovani se dela jeste takova krytka ,melo se to alespon necim pretmelit cele oplechovani kolem kominu, treba neutralnim silikonem,ja pouzivam polyuretanovy tmelPU40

hodnocení

0x

Za 1 m2 omítky komplet což je: postřik jádro štuk se bere cca 180,- , ale poradil bych vám jinou věc komín je nejnamáhanější kce. na povětrnostní vlivy a omítané komíny nemají dlouhou životnost. Doporučil bych odbourání po oplechování a vyzdívku z lícových cihel a betonovou krycí hlavu .

olaf71*
hodnocení

0x

to je myšleno za to, co je hotové, nebo ten zbytek? každopádně ten zbytek vypadá mastnej od kouře

hodnocení

Ten komín se nepoužívá,ale někde tam zatékalo a pokrývač to nenašel, tak se mi nabídl známý, že komín nahodí a praskliny tak zakryje. Uvidíme, zda to pomůže až bude pršet.

V tomto případě komín odbourat pod střechu a provést krytinu , v případě potřeby zprovoznění vyzdít nově už v technologii odpovidající dlouhodobé trvanlivosti *jasne*

hodnocení

My ho bourat zatím nechceme, jen jsem se chtěla zeptat na cenu. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]