Nejste přihlášen/a.
Dobry den chci se zeptat.Bydlel jsem v obecnim byte s babickou a dedou.Najemni smlouva byla na ne.Oni jsou ted v domove duchodcu a byt se vratil obecnimu uradu.Chtel jsem se z bytu odhlasi trvale bydliste ale rekli me ze to nejde.Muzete me poradit jak se odhlasit kdyz uz zde nebydlim.V soucasne dobe jsem na ubytovne.Dekuji za odpoved.
vy sám si trvalé bydliště nemůžete odhlásit. můžete si jenom přihlásit nové a tím dojde automaticky k odhlášení starého. do té doby, než si někde přihlásíte nové, jsou dvě možnosti:
- majiteli nemovitosti, kde máte trvalé bydliště, to bude jedno a nebude to nijak řešit - trvalé bydliště zůstane stále stejné
- majiteli nemovitosti to jedno nebude, bude to řešit a odhlásí vás - tím automaticky dostete trvalé bydliště na úřadě v místě původního trvalého bydliště
Navštivte oddělení evidence obyvatel na příslušném městském úřadě a poraďte se s nimi. Majitel nemovitosti může podat žádost o odstranění trvalého pobytu. Pokud by Vám tedy úřad neumožnil, abyste takovou žádost podal Vy sám, zkuste o to požádat majitele nemovitosti - tedy v tomto případě opět obecní úřad. Nevidím důvod proč by vám neměli vyhovět. Většinou jsou to právě majitelé nemovitostí, kteří mají velmi často podmínku, že si nájemník trvalý pobyt v bytě nemůže přihlásit.
Na druhou stranu - pokud nemáte možnost přihlásit si trvalý pobyt někde jinde, počítejte s tím, že se z vás úředně stane bezdomovec a čekají vás problémy přinejmenším s doručováním pošty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.