Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znicena sedacka od deti!

Od: jarka3333 odpovědí: 14 změna:
Dobry den .deti nam popsaly svetlou sedacku obycejnou propiskou!skousela jsem tech.benzin,redidlo ale nic nepomohlo! Poradte prosim co na to pouzit! Sedacka je uplne nova!dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusil jsem, že čerstvá čára obyčejnou propiskou na kožence jde celkem snadno odstranit čistým nebo denaturovaným lihem. Francovka nebo slivovice na to nestačí. Záleží ovšem, jak dalece se již barva do koženky vstřebala. Takže zkuste napřed lihem a poté nejlépe jádrovým mýdlem. Držím palce !

doplněno 08.06.14 15:21:

@diesel: Díky, potěšilo ! :)

To Kimba- BINGO !

na propisky nevím zda-li existuje spešl čistidlo,ale vždy zabere líh! alpa,denaturák,nebo třeba slivovice,ale taky třeba pitralon!

doplněno 08.06.14 15:14:

Vše co jsem písnul ověřeno!

To Kimba-*palec*

doplněno 09.06.14 12:24:

To Jinx a zkoušel jste slivovici či alpu? já ano a funguje!Na propisky funguje vše s alkoholem!Pkd bych to nevěděl tak dohady nepíšu!

hodnocení

1x

Toto se dá docela snadno přežít. Z vyprávění vím o případu, kdy děti vybarvily už staršímu tatínkovi neodstranitelnou barvou umělé zuby odložené na noc ve skleničce. Tatínkovo zaměstnání spočívalo v neustálem kontaktu s lidmi a mluvení. A také to přežil :).

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, možná bych zkusil koupit Zmizík, ale nevím, jestli to není blbost. Zdravím!

praivo*

Na propisku? To teda blbost je...

hodnocení

0x

Neprodávají na tu sedačku náhradní potah?

hodnocení

0x
Slyšela jsem, že pomáhá lak na vlasy.. Ten tu propisku rozpustí a šetře se hadříkem.. Ale nezkoušela jsem..
doplněno 08.06.14 14:49:

Na koženkovou sedačku by ten lak fungovat měl.. nefungoval na kůži..

jabraka*
hodnocení

0x

Inkoust propisky zasychá na vzduchu,oxidací.Je to sice smůla a neštěstí,ale nezbude ,než objednat čalouníka.

JABRAKA

hodnocení

0x

Nepíšete, zda sedačka je textilní či kožená. Nicméně výrobce někdy prodává i čističe. V některých prodejnách nábytku prodávají zároveň speciální čističe na sedačky. Zkuste se tedy zeptat výrobce či se podívat na jejich stránky.

sebod*

jarko. Neřešte to nijak. Jak jsem pochopila, tak máte malé děti. Těch "katastrof" příjde ještě více - počmárané zdi, vylité barvy, rozstříhané věci. Dejte na toto období z dosahu dětí vše, o co nechcete přijít. Na sedačku kupte nějaký potah. Byt teď podřiďte potřebám a hravosti dětí. A teprve až trošku povyrostou, tak si ho začněte piplat.

Tohle je teď problém většiny domácností s malými dětmi. Děcka se rodí do "načančaného" bytu. Ale to děti nepotřebují. Chtějí prostor, kde se mohou vyřádit, kde když se něco odře, nebo poškodí, tak to není žádná hrůza.

jarka3333
hodnocení

Je to sedacka kozenkova!
pb®
Tak vemte mýdlo a hadřík. Vždyť je to plast, tak se tomu nemůže nic stát.

flip
hodnocení

0x

Zkuste dětské vlhčené ubrousky, prý fungují :)

hodnocení

0x

Acetonu alebo riedidla C-6000 by som sa asi uz bal.Moze sa stat ze povrch to rozlepta.Plasty urcite ano.Mimochodom odlakovac na nechty je to iste ibaze damy to kupuju za trochu ine peniaze.Ale v principe mame ten isty problem (deti vs.kozenne stolicky).Zatial vzdy pomohlo ocistit isopropylalkoholom.Mam k dispozicii z prace...nieco podobne ako denaturovany lieh.Aj ten si dost uspesne poradil.Popripade skuste tech.benzin alebo S-6000 riedidlo-syntetiku.Vsetko ide zohnat od 0,5 litr.balenia tak uz len skusat.

Slivovica a podobne... alpa urcite nepomoze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]