Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lustr sám zhasíná

Od: klabanos odpovědí: 5 změna:

Ahoj, koupil jsem si do nového domu fungl nový lustr tento

rent.cz/...

je v tom trafo a je to na šest halogenových žárovek s paticí G4. Halogeny jsem vyndal, a proto, že chci mít v domě všude LEDky, tak jsem koupil i do tohoto lustru LED žárovky o výkonu 3,5W tedy 6x3,5W

Problém je v tom, že když rosvítím, tak to neustále jakoby problikává a po nějaké době (nepravidelně) to celé najednou zhasne a já musím jít klapnout vypínačem...nevíte někdo, co to může být za problém? Děkuji za radu. Klaban

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

3x
Normálnímu transformátoru nemůže vadit menší zátěž. Zřejmě tam tedy musí být spínaný zdroj (impulzní měnič), který ke své správné činnosti potřebuje nějakou minimální zátěž. Takže máte asi nejlepší možnost vyhodit toto stávající "trafo" a dát tam jiné vhodné. Samozřejmě to podle bezpečnostních předpisů musí provést příslušně kvalifikovaná osoba.

doktpr365*
hodnocení

3x

Pokud je tam spínaný zdroj,tak by stačilo nechat tam jednu žárovku co tam patří ta pobere ty bludné proudy.V práci to tak taky máme.

klaban*
hodnocení

Díky moc pane, dal jsem tam podle vaší rady tu jednu halogenkua problém to vyřešilo. Již nic nebliká a ani se lustr po čase sám nevypíná, ještě jednou děkuji.

hodnocení

0x

Zdroj je konstruován na určité zatížení. LED ho zatěžují málo a proto vám problikává. Levné LED vám nedokásí nasimulovat zátěž.

doplněno 03.08.14 22:42:

Vše na této poradně je jen zdlouhavé vytahování přesných údajů od tazatelů, takže bez přesných parametrů je to jen odhad z možných příčin.

doplněno 03.08.14 22:45:

Halogenky do takovýchto lustrů jsou minimálně 6v35W=210W. Takže tam máte desetinovou zátěž, což je málo.

doplněno 04.08.14 20:55:

Takže jak jsem psal na úvod, malá zátěž transformátoru.

klabanos
hodnocení

No jo, ale ty ledky byly jedny z nejvýkonějších co se pro patici G4 týče, myslíte, že 3,5W x 6 je málo na to trafo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]