Nejste přihlášen/a.
Ahoj, koupil jsem si do nového domu fungl nový lustr tento
je v tom trafo a je to na šest halogenových žárovek s paticí G4. Halogeny jsem vyndal, a proto, že chci mít v domě všude LEDky, tak jsem koupil i do tohoto lustru LED žárovky o výkonu 3,5W tedy 6x3,5W
Problém je v tom, že když rosvítím, tak to neustále jakoby problikává a po nějaké době (nepravidelně) to celé najednou zhasne a já musím jít klapnout vypínačem...nevíte někdo, co to může být za problém? Děkuji za radu. Klaban
Pokud je tam spínaný zdroj,tak by stačilo nechat tam jednu žárovku co tam patří ta pobere ty bludné proudy.V práci to tak taky máme.
Zdroj je konstruován na určité zatížení. LED ho zatěžují málo a proto vám problikává. Levné LED vám nedokásí nasimulovat zátěž.
doplněno 03.08.14 22:42:Vše na této poradně je jen zdlouhavé vytahování přesných údajů od tazatelů, takže bez přesných parametrů je to jen odhad z možných příčin.
Halogenky do takovýchto lustrů jsou minimálně 6v35W=210W. Takže tam máte desetinovou zátěž, což je málo.
doplněno 04.08.14 20:55:Takže jak jsem psal na úvod, malá zátěž transformátoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.