Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Manželce se líbí vodovodní baterie takové ty v retro stylu.Jako by mosazný leštěný povrch,nebo měděná patina atd..Kdysi jsme se dohodli že až jednou naše koupelnová odejde do věčných lovišt tak i když je trochu dražší tu "retro" koupíme.Ted nastal ten čas ale i nečekaný problém že všechny(retro pákové) dělají jen ve výstupu ze zdi ve 150mm a náš vývod je 100mm..Existuje taková "ošklivá" krytka která ten odskok zakryje ale tu dělají jen stříbrnou a k té mosazné retro baterii by se to prostě nehodilo prostě jako pěst na oko.Ted nevím zda tu baterii vůbec koupit abych kvůli tomu nerozbil půl koupelny.Předpokládám že na 99% procent ty retro krytky co jsou u baterie ten odskok nezakryjí a zůstanou tam díry.Prostě to nebude hezké.Neporadí někdo jak to vyřešit,bez "obroské přestavby".
Děkuji
Ahoj. Právě včera jsme se sousedem šacovali vodokrám v Semilech u tzv. Habakuka. Právě baterií tam měl obrovský výběr. Všechny možné druhy a provedení. Modernu, běžné i ty Retro. Sháněli jsme klasiku s kohouty na jednotlivé vody ve 150ce, Vyměnili nám tam i ramínko 20cm za 35cm. A ta sranda stále jen 840 Kč Jinak, ceny tam byly od asi 625 do 3990 Kč. Dokonce jsme se tam dozvěděli, že rozteče 100mm se dělají pro Slováky a Italy. Dnes jsem předělával nevyhovující stojánkovou baterii na dřezu na baterku s montáží na zeď. Paní domu si nyní může pod tím kohoutkem napouštět i dvoulitrovku PETku. Kdo vlastně vymyslel, že ty stojánkové kohoutky jsou to pravé pro dnešní dobu? Nějakou krytku by mohl vytvořit nějaký šikovný kovář, možná i umělěcký klempíř.
Tak ted nevím jestli si rozumíme nebo jsem se dobře vyjádřil.Já nechci žádnou "retro"baterii ala komunistické roky.Proto mi trochu překvapují rady na různé bastlení a výrobu měděných a mosazných krytek atd..Jde o novou baterii v retro stylu takovou jako je na odkaze.Potřebuji pákovou a rozteč 100mm.Bohužel v tomto stylu je rozteč 100mm páková utopie.U nás na trhu je nástěná a páková jediná a k mé smůle ale jen 150mm.Proto jsme se dotazoval jak to udělat,nezničit,nerozbourat koupelnu.A aby to vypadalo.Ale i tak děkuji za pomoc
Ahoj. Tak tenhle odkaz jsi měl v první řadě použít hned na začátku. A je to tvoje věc, co považuješ za retro. Co je retro zrovna u téhle? Snad ta barva? Retro a pákovka? Jsou výrobky, co se dělají v rozměru 10 a jiné 15. Budeš si proto muset vybrat něco co pasuje, nebo něco jiného. Pokud nechceš něco bastlit. Zrovna včera jsem přidělával jednu baterii na zeď. A to z místnosti za kuchyní. Naštěstí tam odtud byl nějaký přístup. Řešily se tak jen dvě kachle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.