Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodov.baterie rozteč 100 na 150

Od: allesgute odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Manželce se líbí vodovodní baterie takové ty v retro stylu.Jako by mosazný leštěný povrch,nebo měděná patina atd..Kdysi jsme se dohodli že až jednou naše koupelnová odejde do věčných lovišt tak i když je trochu dražší tu "retro" koupíme.Ted nastal ten čas ale i nečekaný problém že všechny(retro pákové) dělají jen ve výstupu ze zdi ve 150mm a náš vývod je 100mm..Existuje taková "ošklivá" krytka která ten odskok zakryje ale tu dělají jen stříbrnou a k té mosazné retro baterii by se to prostě nehodilo prostě jako pěst na oko.Ted nevím zda tu baterii vůbec koupit abych kvůli tomu nerozbil půl koupelny.Předpokládám že na 99% procent ty retro krytky co jsou u baterie ten odskok nezakryjí a zůstanou tam díry.Prostě to nebude hezké.Neporadí někdo jak to vyřešit,bez "obroské přestavby".

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

koupit mosazný plech a vyrobit, nebo nechat vyrobit

jmhad*
hodnocení

0x

Já bych se pokoušel sehnat něco podobného s rotečí 100.Mám ve vodě nějakou praxi a vlastní zkušenost říká,že předělat to ze 100 na 150 jsou cca 2 kolena a velni těžko se to zakrývá.Bylo to hnusné a teď jsem si objednal raději rozteč 100. Určitě ji výrobce někde má.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Právě včera jsme se sousedem šacovali vodokrám v Semilech u tzv. Habakuka. Právě baterií tam měl obrovský výběr. Všechny možné druhy a provedení. Modernu, běžné i ty Retro. Sháněli jsme klasiku s kohouty na jednotlivé vody ve 150ce, Vyměnili nám tam i ramínko 20cm za 35cm. A ta sranda stále jen 840 Kč Jinak, ceny tam byly od asi 625 do 3990 Kč. Dokonce jsme se tam dozvěděli, že rozteče 100mm se dělají pro Slováky a Italy. Dnes jsem předělával nevyhovující stojánkovou baterii na dřezu na baterku s montáží na zeď. Paní domu si nyní může pod tím kohoutkem napouštět i dvoulitrovku PETku. Kdo vlastně vymyslel, že ty stojánkové kohoutky jsou to pravé pro dnešní dobu? Nějakou krytku by mohl vytvořit nějaký šikovný kovář, možná i umělěcký klempíř.

moula*
hodnocení

0x

To jako míníte mixovat teplou se studenou dvěma růžicemi jak kdysi? Já bych se už k tomu nikdy nevracel i z důvodu úspor za studenou a teplou vodu.

johhny16*
hodnocení

0x

Nevracxel bych se k tomu,ale pokus na tom trvate skusne Klenpíře nebo Zámečnika ti se stím zábívají a poradí vám zda se vám to vůbec cenově vyplatí,tipuji že to bude i celkem drahe,už z toho důvodu že to mate na míru...

allesgute
hodnocení

Tak ted nevím jestli si rozumíme nebo jsem se dobře vyjádřil.Já nechci žádnou "retro"baterii ala komunistické roky.Proto mi trochu překvapují rady na různé bastlení a výrobu měděných a mosazných krytek atd..Jde o novou baterii v retro stylu takovou jako je na odkaze.Potřebuji pákovou a rozteč 100mm.Bohužel v tomto stylu je rozteč 100mm páková utopie.U nás na trhu je nástěná a páková jediná a k mé smůle ale jen 150mm.Proto jsme se dotazoval jak to udělat,nezničit,nerozbourat koupelnu.A aby to vypadalo.Ale i tak děkuji za pomoc

kerama.cz/...

humbucker*

Ahoj. Tak tenhle odkaz jsi měl v první řadě použít hned na začátku. A je to tvoje věc, co považuješ za retro. Co je retro zrovna u téhle? Snad ta barva? Retro a pákovka? Jsou výrobky, co se dělají v rozměru 10 a jiné 15. Budeš si proto muset vybrat něco co pasuje, nebo něco jiného. Pokud nechceš něco bastlit. Zrovna včera jsem přidělával jednu baterii na zeď. A to z místnosti za kuchyní. Naštěstí tam odtud byl nějaký přístup. Řešily se tak jen dvě kachle.

olaf71*

bastlí ten, kdo neumí. třeba jako rozdíl mezi tuningem a tuzingem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]