Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřeboval bych někde sehnat nějaké malé čerpadýlko , které by mě během noci naplnilo z potoka 200L sud. Háček je v tom že bych ho chtěl pohánět vrtulí (naštěstí tam celkem hodně fouká vítr) . Takže by muselo mít co nejmenší odpor. Z potoka do sudu je to jen necelé 2m převýšení. Nevíte někdo o takovém maličkém šikovném čerpadle,které jde zlehka točit a "utáhla" by ho obyč. vrtule a nepotřebovalo by příliš vysoké otáčky? Díky za odpověď .
Vykašlal bych se na vrtule a pořídil solární fontánku k tomu plovák do sudu a máte kdykolik dostatek vody.
Jen vybrat fontánu s vhodným čerpadlem.
Solární fontánku? Bohužel nejsme na Sahaře. Slunce tu zas tak moc nesvítí aby mohlo pohánět motorek čerpadla 24h denně . A nebo jo. Ale to bych do těch solárních panelů a baterie musel investovat moc peněz. Bohužel nejsem milionář...
doplněno 07.06.14 20:02:A ta solární fontánka na netu ... nevěřím tomu . . . Jakmile se trochu zatáhne, tak to určitě nebude fungovat.
čemu vadí že nejsme na sahaře? zadáním bylo naplnit 200l sud
doplněno 07.06.14 20:30:beru zpět... solární fontánka je nevhodná, protože aby měla takový vytlak tak by stála kolem 5tis...
takže koupit
12V čerpadlo s výtlakem 4m a 1000l/h = 550,-
regulátor = 380,-
panel 12V 30W = 1440,-
akumulátor = 780,-
Celkem = 3500,- včetně kabeláže a trubek...
200l sud Vám to naplní za 12minut...
Díky baterii si můžete kdykoli dočepovat nebo sud opatřit plovákem a onic se už nemusíte starat...
pokud je ta spolupráce myšlena na mě, tak mi klidně napište do soukromých zpráv zde na poradně...
No pokud by to za denního světla dokázalo naplnit 200L sud, tak by to bylo řešení... Ale upřímě řečeno...furt tomu nevěřím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.