Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou cenu zateplení fasád nabízet zákazníkům

Od: majitelfirmy odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám na Vás všechny otázku. Již 20 let vlastním firmu, která se zabývá rekonstrukcemi a zateplováním fasád. Ja sám jsem autorizovaný inženýr a vedu několik týmů řemeslníků. Pokud jd o rekonstrukce, tak se mi daří jako nikdy, ale co se týká zateplování, lidé mají o naše služby jen malý zájem. Dle mého názoru je to dáno cenou. Já nabízím zateplení polystyrenem za 1050 Kč/m2, zednící v okolí za 900 Kč/m2. Všiml jsem si, že konkurence používá ty nejlevnější materiály např. akrylátovou omítku, levný polystyrén, nedodržují postupy, neodborná montáž apod. Naše zákazníky to ovšem nezajímá. Cena je to hlavní, ne životnost materiálů. Abych lidem ukázal, že jsou naše zateplovací práce kvalitní, nabízím záruku 10 let, přesto nic.

Mám tedy dvě možnosti:

- klesnou na úrověn kvality zedníků z okolí za 900Kč/m2

- nebo zateplování fasád úplně ukončit (v současné době preferuji více)

Prosím o co nejvíce Vašich názorů na danou věc. Co preferujete Vy? Jakou cenu jste ochotní zaplatit? Jaký přístup bych měl zvolit k zatepování? Jaké materiály? apod.

Moc Vám všem děkuji za odpovědi

Tady jsem zkopíroval některé info z našich stránek, pro lepší představu.

Zateplení fasády zateplovacím systémem Baumit EPS-F (bílý polystyrén) + silikonová omítka Weber (zrnitá 1,5 mm)

Zateplení fasády polystyrenem 100mm - 1050 Kč/m2

Zateplení fasády polystyrenem 120mm - 1090 Kč/m2

Zateplení fasády polystyrenem 140mm - 1130 Kč/m2

Cena zateplení za m2 fasády obsahuje

Nákup a doprava veškerého materiálu

Odvoz stavebního odpadu a úklid staveniště

Stavební dozor autorizovaného inženýra

Doprava řemeslníků

DPH 15 %

Montáž zateplovacího systému (všechny materiály jsou certifikované)

Aplikace silikonové omítky (má výhody akrylátových i silikátových omítek)

Lešení (montáž, demontáž, pronájem, doprava)

záruka 10 let

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

0x

I ty levné fasády vydrží 10 let. Tak, k čemu je vaše záruka. Mám polyst. fasádu 14 let. Zatím nikde problém. Ale nevím,co budou s polystyrénem dělat ti, co budou v mém domě bydlet, až tu nebudu a budou chtít rekonstruovat.Myslím, že firmy na likvidaci polystyrénu a plastových okem se budou mít dobře.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Když bych stavěl dům preferoval bych kvalitu,certifikaci i záruku.Tak bych se přikláněl k Vaší ceně.Jen záruka na 10 let se mi zdá málo.Ideální záruka by byla 20 let.

majitelfirmy
hodnocení

Zkusil jsem najít firmu, která by poskytovala záruku 20 a žádnou jsem nenašel. Firmy nabízejí max. 10 let, většinou ale méně. Nevíte prosím o nějaké firmě, která by nabízela 20 let. Rád bych se podíval na jejich stránky. Děkuji.

První zateplení fasády jsme ralizovali právě před 20 lety a majitelé se za tu dobu nesetkali z žádným problémem. Takže bych se vyšší záruky nebál. Každopádně nechci být první s tak vysokou zárukou v ČR :)

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Žijeme v kapitalismu. Na kvalitu se nehledí, jde o prachy. Použijte levnější materiály a ošulte práci jak jen to je možné. Já osobně to nerad dělám. Ale pokud chcete přežít nemáte jinou šanci. Veňte si příklad z naší vlády. Zloději a podvodníci. Osobně preferuju kvalitu. Radím, zkuste se poptat po práci třeba v Rakousku. Je tam velká poptávka a platí dobře. Ale neberte to přes české firmy. Pouze osobně a nebo přes jejich servery, např. job.at. Hodně štěstí.

doplněno 07.06.14 15:10:

Doufám, že jsem neporušil pravidla poraďte, pokud ano, tak se omlouvám.

majitelfirmy
hodnocení

Děkuji za názor. Máte bohužel pravdu. Když vidím výsledky práce některých řemeslníků, tak je mi smutno. Jenomže dělat nekvalitní práci mě nebaví a z dlouhodobého hlediska by to mohl poškodit dobré jméno mé firmy.

Tak on je velký rozdíl nabízet levný a nekvalitní materiál.

I s levným materiálem je možné získat kvalitní výsledek.

Na druhou stranu Vám nic nebrání zákazníkům udělat 2 nabídky. Z levného a z nějakého který používáte teď.

doplněno 07.06.14 15:32:

samozřejmě u obou musí být kvalitní práce a dodržení postupů...

majitelfirmy
hodnocení

Např. silikonová omítka bude vždy dražší než akrylátová. Silikonová bude mít také mnohem vyšší životnost. Dnes sice zaplatím o několik tisic víc, ale z dlouhodobého hlediska ušetřím. Bohužel mnoho lidí je finančně negramotných a neumí si to spočítat. Nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci :). Něco jiného jsou některé "značkové" a předražné materiály. Tam člověk platí za značku (ale např. u spotřebního zboží jako jsou mobilní telefony lidé klidě utrácejí a užitek víceméně žádný).

Teď srovnáváte nesrovnatelné. Je jasné že kvůli výhodám jsou silikonové omítky dražší.

Toto je na Vás umět prodat dražší ale kvalitnější materiál.

příklad:

Třeba já jsem teď v týdnu řešil výběr plechové střešní krytiny. (zadání bylo plechová krytina, tvar tašky, záruka alespoň 15 let)

Ozvala se "firma" a jejich prodejce okamžitě začal hanit všechny nehliníkové krytiny a že jejich hliníková šablona je samozřejmě nejlepší. Jedinný jeho argument byl že mají 40 let záruku.

Nakonec jsem oslovil poláky a skončil jsem s 30letou zárukou na tašky od RUUKKI a celé to je více než 6x levnější než zmíněná zázračná hliníková.

Takže za cenu ztráty 10let záruky, si můžu dopřát 3x novou střešní krytinu včetně montáže.

Prostě musíte hledat kvalitní ale levný materiál a nahradit jím vše co de.

majitelfirmy
hodnocení

Děkuji. Máte pravdu, udělám průzkum trhu materiálů a snad se mi podaří stáhnout cenu dolů, aniž by se snížila kvalita. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]