Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik mám dát zedníkovi za m3?

Od: jomi* odpovědí: 23 změna:

Velmi Vás prosím o radu.V pondělí začínám stavět rodinný dům z Porotherm 36,5 obvodové zdivo na lepidlo.Zedník ,když jsem se ho zeptal kolik za práci řekl,že bere 850,-Kč/m3,ale dá mi slevu na 750,-Kč/m3.Bude mít k sobě prý ještě jednoho kamaráda zedníka no a já budu pomáhat,jak to jen půjde.Je ta cena OK,nebo vysoká?Nevyznám se v těchto cenách.Budu velmi rád za každou radu.Děkuji předem za odpověď.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniell*
hodnocení

3x

není nejlevnější - rozhodně ale ani ne nejdražší - řekl bych že takový ten střed. Jsou samozřejmě i levnější - levnější ale neznamená lepší. Často jsou levní protože dělají uplný hovno, udělají to rychle, odflaknou to a proto to je tak levné- a vybere si je další zákazník protože jsou levní. Zatím co ti dražší mají málo zakázek ale odvedou bezkonkurenční práci.

hodnocení

1x
To je teda solidní pálka, prilepit pár pórošů a má litr v kapse

To Mikihans když si myslíš jaké je to terno a pohoda tak si to zkus co to obnáší!

Takových ... jsem už viděl hejno a když viděli jaký je to záhul tak sklapli a raději utekli do fabriky!

betaraybill*
hodnocení

0x

za m3? Zajímavá sazba

zeta

tak třeba pán hodlá stavět z Lega :D

jomi*
hodnocení

Jsem to asi špatně napsal,je to za metr krychlový zpracovaného zdiva.

Dovedeš si předatvit co to je kubík zdiva? To nenní jen od pc kritzovat a tvrdit něco-tenk kubík zdiva je tak min.polovina toho co je potřeba udělat aby sis vydělal,je to asi tak 3/4 palety Porohherm 44... a celá paleta je 1500kg a tobě musí projít ty +-3tuny cehel + malta (lepidlo či pěna).

Tak a včil mudrujte !

zwiki*
hodnocení

0x

Hezký den.Radši se poohlédněte po zedníkovi,který není tolik drahý.

doplněno 07.06.14 10:53:

...nebojte se tedy navrhnou Vaší cenu !

jomi*
hodnocení

Je to drahé?Na internetu jsem se teď díval a někde chtějí až 1200,.Kč za kubík.

betaraybill*

Že má někdo cenu 1200 neznamená, že ji dostane. Nejen zedníků jsou 4 pr**le. Poptat se, pohledat a uvidíte, že to půjde dolů. Navíc taková super hokna stavění celého baráku což je na delší dobu prácička.

zwiki*

Neplaťte nikomu více než musíte, zvedat ceny umějí všichni dobře a rychle, ale přizpůsobit cenu představám zákazníků se nikomu už nechce.

hodnocení

0x

Cena 850 ,- m3 je správná ,ale na maltu na lepidlo 600,- m3 Ceny v Brně

ccc*
hodnocení

0x

Předpokládám, že je to cena za kompletí m3. tedy včetně omítky a fasády. Jak ale víte, že vám bude dělat i omítku a fasádu? Platila bych ho od hodiny. Možná, že si řeknete, že ho po hrubé stavbě už nebudete chtít. Na fasádu si najmete třeba kompletní partu, která je sehraná. Já to tak dělala před 30 lety, mojí příbuzní to tak dělali nedávno.

jomi*
hodnocení

Jste moc hodní,že mi pomáháte.Ta cena je stanovena za postavení hrubé stavby,tedy jenom za obvodové zdivo.

ccc*

Co? Za m2? Žasnu. Tolik peněz za pů hodiny práce? Zeptám se neteře, kolik jí bral zedník na hodinu, bylo to včetně oběda, svačiny a minerálky( ne pivo, ne tvrdé, jako to musela miít před 30 lety já). Také měl k sobě 2 pomocníky, ale to byl manžel a jeho brácha, a ti se snažili, aby práce nestála, aby měl zedník vše rychle připravené. Asi spadnete, ale bylo to něco kolem 50 Kč na hodinu. Byla to fuška, nedělal na ŽL.

johhny16*

Za 50 kč bych vám nerozřezal ani folii na paletě.Skuste jse zeptat i na recenze již zminovaneho zednika.muže jsi vzít 700 kč/M3 ale ta práce bude super(rovne vše jak má být a nebo bude brát 1200kč/M3 (kříve stěný atd.pote se vám to vráti na interieru a ještě k tomu se finančně prohnete

doplněno 07.06.14 22:13:

mimochodem bavime se o m3 a ne o m2 jak zmiňujete.

daniell*

obavám se že za 50 Kč na hodinu by se většina lidí neobtěžovala ani sednout do auta a přijet.

jendad

To by mě zajímalo ,když ten zedník dělal za 50kč/h . A nedělal to na živnost, z čeho žije. Pokud vezmete běžný plat cca 20t. za měsíc, tak to vychází 1000kč za den. A k tomu si připočítejte zdravotní a duchodové pojištění. Taky znám soukromníky, co platili od revoluce minimální daně a najednou když chtěli jít do duchodu , tak jima sklaplo. Vypočítali jim dohromady(muž+ manželka) 7000kč duchodu. Takže duchod se nekoná a makaj dál .A zkuste najít zedníka , co mu je přes 60 - jak je na tom fyzicky .

To jendad- kde tolik berou jako 20 000 měsíčně,že Vy myslíte živnostníky? Jinak bych se k Vám přestěhoval ,nevím jak kde ale běžná taxa jako zaměstnanec je od 65 do cca80kč hrubého na hodinu (JĆ),dokonce toto před cca4 rokama dostal pražskej u jihočeský firmy v Praze .

ooo*
hodnocení

0x

Jeseník, práce za 50 Kč na hodinu. Ti, kdo ji nedostali,závidí těm, co ji dostali. To je realita v této oblasti.

johhny16*

jsem rád že v teto oblasti nefunguji jako zedník,s tímto bych to nezvladl,a nebo zvladl ale na hodně bidne laťce

brno
hodnocení

0x

Ta cena je dobra. kdyz jsem stavel ja z itongu rikali mi jedni ze za patro chteji 60tis. druzi chteli 1500kc za m3 nakonec jsem sehnal treti a ti si vzali 25tis. a mam bungalov 15krat9metru.

brno
hodnocení

0x

Kolik to mas m3?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]