Nejste přihlášen/a.
Dobry den pane doktore prosim vas o radu meho problemu a předem moc dekuji bydlim v terasovem domku jednase o poschodove domy kde má střecha je sousedky vedena jako pochuskova terasa již jsem sousedku nekolikrat žadal že po chozeni na me střeše je všechno slišet jestli by se nemohla chovat ohleduplneji má žadost a prozba vyšla v niveč druhy problem je že na mé střeše ma nepořadek a umystila tam spoustu truhliku a kvetinaču udelala si s toho zahradku tato strecha ma 100m čtverečnych a po proraženi izolace dochazi k zatekani vody do meho domu po dostavbe baraku byli jasne stanoveny podminky věcneho bremene a jaka prava ma strana zatežujicich a zatežovana vše jsem chtěl vyřešit dohodou ale po poslednim incidentu kdy u toho byl i jeji bratr ktery byl vulgarni a choval se jako majitel musim to řešit jinak moc vam pane doktore dekuji s pozdravem jarda svatoň
Stěžoval bych si i u stavitele co si to dovolil postavit za terasu.
Je to terasa jak by se měl sousedka chovat ohleduplněji? Létat? Pokud jde o nepořádek na Vaší střeše tak co je jí do toho když je to její terasa. Samozřejmě pokud nejde o nepořádek obtěžujícího charakteru. Taky mi v bytovce nad hlavou dupe sousedovic harant. Co nadělám? Nic. Prostě tam chodí, běhá. Jedině oslovit stavitele co to postavil za šmejd
Doktora Chocholouška bych tady nehledal.
Je to sice tvoje střecha, ale je to současně terasa sousedky. A těžko lze někomu zakazovat, aby chodil po své vlastní terase. Co si sousedka na terasu dá nebo nedá je zcela její věc, pokud to to není v rozporu s podmínkami vlastníka domu. V žádném případě ale tobě nepřísluší, abys to posuzoval a hodnotil. Co se týká zatékání. Když mám jako střechu cizí terasu, tak musím dopředu počítat, že k tomu může dojít. Řešil bych to vhodně zvolenou pojistkou u pojišťovny, která mi vyplatí náhradu a sama se postará o všechno další. Někdy lze jen těžko určit, jestli je zatékání způsobeno nekvalitní izolací nebo chováním souseda. Pokud se sousedka chová v rozporu s podmínkami vlastníka domu, řešil bych to s tímto vlastníkem. Pokud se chová v rozporu s ustanovením zákona, tak je to nutné řešit pomocí policie nebo soudní cestou. Vždycky podle konkrétní situace. Je ovšem dobré si vždycky uvědomit, jaké důkazy jsem schopen předložit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.