Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čmeláci na balkoně

Od: axlik* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám vcelku problém, vystěhoval jsem se z bytu do jiného a na balkoně mi zůstala krabice s věcma, v ní se totiž na jaře usídlili čmeláci, všim sem si toho až nedávno, když pořád lítali sem a tam, když sem do krabice pak drbnul, vylítlo jich z ní hejno.

Problém je, jak se jich zbavit, pronajímatel chce mít byt v pořádku a ne s čmeláčím hnízdem a já je zas nechci hubit. Nedají se nějak bezpečně přenýst, přemístit, bez toho, abych byl samej kousanec nebo žihadlo?

Díky za rady!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste se zeptat odborníků na čmeláky.

cmelaci.cz/...

Je tam diskuze (ne moc aktuální), ale také telefon a mailová adresa.

hodnocení

2x

čmelák je chráněný tak bacha. Je jich málo. Krabici vyneste do přírody... . . nešlo by to.

axlik*
hodnocení

To vím, ani je hubit nechci, chci je jen nějak šetrně přemístit. Asi se zeptám teda někde nějakých odborníků.

ukulele*

Ahoj, z noci, když se ochladí, tak přikryj, zabal krabici do lehké prodyšné látky a opatrně ji přenes ven, nejlépe do suchého přístřešku, nebo prostě někam, kam neprší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]