Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce koupelny

Od: elisek1988* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

řeším zrovna otázku rekonstrukce koupelny. V koupelně je stropní klenba, osobně se mi moc líbí, že strop není klasicky rovný, ale vzhledem k vysokému stropu a a ztrátě tepla přemýšlím nad podhledy. Jenže nejvyšší rozdíl mezi budoucím stropem a nejvyšším místem klenby je cca 2 metry. Zajímalo by mě, jakým způsobem se to k té klenbě ukotví v případě, že podhled bude ze sádrokartonu. Dále mi bylo navrženo řešení dřevěného podhledu z latí a palubek, ale to mi v koupelně příjde nevhodné, nebo se mýlím? A poslední otázka, před část stěn se udělá předstěna opět ze sádrokartonů, na částech je stará omítka v dost vlhkém (voda ze sprchování) a obouchaném stavu, já bych raději omítky nechala schodit úplně a nechala udělat nové, ale prý stačí nahodit nové omítky na ty stávající, což mi zrovna taky nejde přes mysl :).

Děkuji za názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co se týče závěsů na konstrukci tam se dají použít kotvy na ocelová lanka. Rastr ze dřeva by asi opravdu nebyl to pravé ořechové. Přes to, že dneska už je široký sortiment impregnačních nátěrů by podle mě dřevo stejně pracovalo a použití hranolů kde se překládají léta aby se dřevo nekroutilo by konstrukci určitě zbytečně prodražilo.
Co se omýtek týče, jde o to jestli stávající jsou vlhké opravdu jen z toho že na ně stříká voda. Pokud jsou soudržné a na suché cihle, asi by opravdu stačil nějaký sanační štuk s vodoodpudivou složkou. Jestli se ale jádro drolí nebo je cihla mokrá je potřeba to otlouct až na cihlu a dokonce zaškrábnout i spáry, co půjde aby nová sanační omítka správně fungovala.
Každopádně pak bude potřeba použít místo běžného primalexu dražší silikátovou barvu aby se zachovala difůze omítek.

hodnocení

2x

eliseku,

strop lze dělat několik způsoby, ale vždy až po podrobném průkumu. určitě koupena není tak veliká, aby se nemohl použít strop D131. To je takový, který se nevěší do starého stropu, ale do zdí.

Klidně můžete použít klasický D112, kde lze strop zavěsit na dráty k tomu určené, do neomezené délky. Třeba i 5 metrů. Všimněte si, jak v supermaretech je spoustu věcí zavěšeno na dráty...osvědčená metoda.

doplněno 05.06.14 13:25:

Elisku, asi čtete špatně.

Zavěšený strop se dělá z jedné (dvou) vrstev profilů CD a někdy okolo UD.

Kdežto samonosný se dělá (dle rozpětí) z profilu UW na zeď a CW profilů proti sobě. Podobně jako příčka, tak otočíte o 90°a máte samonosný strop. Toto se dělá ve velkých halách, jako samostatné buňky.

doplněno 05.06.14 14:13:

Jasně že vyjde zavěšený strop levněji, ale to nebyla otázka. Já jen navrhuji různé možnosti...

elisek1988*
hodnocení

Já to chápu :) Pročetla jsem si přímo návody od Rigips. To vím, že ty profily jsou jiné, jako typy, ale čekala jsem jiný materiál. Tohle je klasický CW a dvojitý UW (tedy dva UW sešroubované k sobě), což mě vyjde cenově myslím nastejno, jako kdybych vymýšlela ten zavěšený strop.

elisek1988*
hodnocení

To nevadí, že vyjde zavěšený levněji, myslím, že ten samonosný nevyjde o tolik dráž. Spíš jsem se bála, aby to nebyly nějaké speciální materiály a prvky a cena nebyla 10ti násobně vyšší. Ještě jednou děkuji za tip.

hodnocení

0x

klenba je z cihel? pozor na narušení klenby při montáži závěsů pro podhled

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Skuste plastové stropní podhledy.Stropní podhledy se vyrábějí z vysoce kvalitního omyvatelného materiálu PVC (jako plastová okna). Podhledy se dávají do jakýchkoliv místností - od koupelen až po dětské pokoje v panelácích, rodinných domech, chatách, chalupách i v kancelářích, hotelech apod. Oproti polystyrénovým kazetám se liší uchycením na strop. Plastové stropní podhledy se nelepí, ale přibíjejí na jednoduchý dřevěný rošt.

doplněno 05.06.14 11:46:

Hodí se na jakýkoliv strop, i na křivé a velmi nerovné, nebo dokonce klenuté stropy.

doplněno 05.06.14 11:50:

Nebo ještě lepší budou- napínané textilní stropní podhledy.

elisek1988*
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi. Nejvíc se mi zalíbil ten samonosný strop, tak zkusím zjistit, jak to vychází cenově :)

doplněno 05.06.14 13:22:

Aha, tak ten samonosný strop se dělá ze stejných matariálů, jako ten zavěšený. Čekala jsem nějaké zesílené matriály apod. Takže výběr varianty je jasný.

jabraka*
hodnocení

0x

Mezi zavěšené stropy patří také napínané stropy,tvořené folií,napnutou mezi držáky na stěnách.Myslím,že tento typ stropu by byl nejvhodnější,i když je zdánlivě drahý.

JABRAKA

lackfolie.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]