Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažba ve společných prostorách

Od: ivanah1® odpovědí: 4 změna:

Dobrý de.

Již jednou jsem psala ohledně dlažby Nevada SB 73.Dlažba je hrozná na umývání.

Bohužel tuto šarži nám vyprojektoval projektant.Jelikož máme na renovaci panelového domu dotaci od města,musíme se řídit projektem.Zajímalo by mne, jestli je daná nějaká státní norma,aby byly pouze tyto dlaždice použity v prostorách za vchodovými dveřmi.Projektant požaduje pouze protiskluz a mrazuvzdornost.V dalších panelových domech okolo nás mají sice také dlažbu Nevada, ale S.Ta je hladká a velmi dobře udržovatelná.Na příští týden jsme si pozvali projektanta.Samozřejmě, že bude své stanovisko obhajovat. Musí zde nutně být tato nevyhovující dlažba,nebo je to jen na projektantovi a jeho "přání".Chceme se bránit,ale jak?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

podle mě projektant by neměl v dokumentaci zvýhodNovat určitého jednoho výrobce dlažby tj. uvádět přesný popis výrobku. Mít v projektu např. beton z cementu Hranice je podle mě nepřípustné a je to podobný případ. Podle mého názoru můžete užít jakoukoli jinou dlažbu splňující určitá kritéria pro daný účel. Na trhu je jistě více výrobců a některí možná i dostupnějsí a i levnější, tak nechápu proč Vám někdo vnucuje zrovna tuhle. Možná se jedná o postup na hraně zákona. Sám vím, že mohu do projektu dát technický popis požadovaného výrobku, ale nikoli konkrétní výrobek konkrétního výrobce dokonce s popisem typového označení výrobce. Co jsem uvedl výše však i přes to možné je, pokud se jedná o dokumentaci realizační, kde byl konkrétní výrobek k užití schválen po předchozí dohodě investora a budoucího uživatele, což v tomto případě asi přesně není splněno.

doplněno 04.06.14 20:13:

... podle mého názoru nexistuje norma na užití konkr. výrobku, pouze na užití škály výrobků požad. vlastností.

zwiki*
hodnocení

3x

Tato dlažba je vhodná na venkovní plochy.Jestli ji máte uvnitř budovy tak ať ji Vám pan projektant chodí umývat.Tady u nás u družstevních domů je položena hladká dlažba zvenku ke vchodovým dveřím a je to pro lidi při deštivém počasí nebo v zimě dost nebezpečné.

jabraka*
hodnocení

0x

Totéž řešíme v současné době,protože projektovaná a provedená dlažba u vchodu našeho paneláku po roce opadala,přichází jedna nová možnost,kamenný koberec.TOPSTONE

topstone.cz/...

JABRAKA

janztopstone

Hezký den,

těší nás, že přemýšlíte o povrchu TopStone. S pokládkou na veřejných prostranstvích máme dobré zkušenosti, věříme proto, že Vás náš povrch nezklame. Pokud budete mít jakékoliv dotazy, neváhejte se na nás obrátit, rádi pomůžeme.

S pozdravem

Jan z TopStone

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]