Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám 2 kancelářské židle s30.postimg.org/... Jenže mám takový problém, nejdou tam dat kolečka. Zkoušel sem je tam normálně nasunout jenže to nejde a sou tam na volno a vypadávají z toho otvoru. Co sem zkoušel vyndat kolečko z druhé židle (úplně jiný typ) tak to taky nešlo dat do těch 2 židlí. Chtěl bych se teda zeptat jestli někdo neví jak to tam napasovat. Tady sou obrázky.
Kolečko: s10.postimg.org/...
Otvor pro kolečka: s17.postimg.org/...
Díra a kolečko (líp mě to vyfotit nejde): s24.postimg.org/...
pokud to jsou nová kolečka, tak špatně koupena, jiný průměr kovové části; buď vyměnit - změřit posuvným měřítkem průměry starých a podle toho koupit nové, nebo vyhodit - a koupit správné nové (jsou různé průměry kovových částí, liší se v desetinách mm)
doplněno 04.06.14 17:31:u starých koleček - na kolečkách na té kovové části musí být ocelový kroužek z drátu, pokud chybí, kolečko vypadává
Aha tak sloupek na kolečku má průměr 10mm + nějaká 1 desetina asi a díra má průměr nějakých 11mm + nějaká desetinka. Nešlo by to nějak ošolíchat? Abych nemusel shánět kolečka?
Dřív jsem se setkal i s kolečky, která měla průměr trnu 6mm. V posledních letech mi připadá, že jsou snad všechna zaměnitelná, t.j. průměr 10mm. Pořád jsi neodpověděl, jestli je na trnu ten ocelový kroužek v drážce. Ten by měl vůli vymezit a kolečko držet. Mně spíš připadá, že by to chtělo šikovnějšího kutila.
No kroužky tam sou.. Ale je to jiný průměr a je to na volno takže asi koupím novou sadu 11tek koleček a dám to tam.
Kolečka jsou pravděpodobně do jiných židlí.
Asi by šlo trn něčím omotat a nacpat do díry. Ale když to utemujete, nebudou se kolečka točit v židli. A když to neutemujete, kolečko se vyhne a točit se stejně nebude.
Jediný materiál, který by to mohl chvíli přežít, by mohla být kovová samolepící páska, která se používá ve vzduchotechnice na izolace trubek. Ale fakt je to jen okamžitý nápad, takže bez záruky. A ta páska není úplně levná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.