Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěl by jsem si v paneláku vyzdít sklep, prosím toho, kdo má s tímhle nějaké zkušenosti jestli by mi mohl poradit pár kroků k tomu, čím mám začí a co k tomu budu potřebovat např. jaké příčovky, maltu, ocelové zárubně budou to 60 a jak to mám popřípadě ukotvit. Ještě zde mám obrázek, na kterém je celý sklep.
To záleží na vás a Vaši zručnosti na co si troufnete! Můžete koupit jakékoliv cihly.Můžete vyzdít na normální zdicí maltu a cihly tzv dvouduťáky,nebo totéž z CP (na nejužší stranu na kand /7,5cm/ nebo na vazák /14cm/) nebo koupit ytong či porfixy tl od 5cm nejtenší a na lepidlo či tenkovrtsvou maltovou směs a dle materiálu koupit zárubeň.Osobně bych si to asi do panelákového sklepa vyzdil (sám!) na cihly z bouračky a popř přikoupil pár dvouduťáků! Do stávajících stěn kotvit min. ve třech vrstvách na obou starnách (tzn min.6X) -vyvrtat díru do mí zarazit roxor aspoň 7cm (průměr dírý dle průměru roxoru).Nade dveře překlad koupit (60cm + na minimální uložení se počítá 15cm na každé straně) nebo 2 ks úhelníku (vinkl cca 5x5cm) patřičné délky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.