Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Jak to tady čtu,každý tady píše něco jiného. Ja se rozhodl pro tu variantu,že udělám nejříve komplet podhledy a až nakonec příčky. Chci se ale zeptat jestli nebude něčemu vadit když UW profily přišroubuju skrz SDK k CD profilům,které mám rozmístěné po 40cm (u příček které budou kolmo k CD profilům v podhledu) a u rovnoběžné příčky připevnit UW skrz SDK k rovnoběžnému CD profilu. Na stránkách nějakého výrobce jsem se dočetl,že by mělo dokonce stačit připevnit UW pouze do SKD (určitým typem vrutu) děkuji vám předem za odpovědi
Zdravím.Udělejte jak popisujete.Přenos hluku nebude tak výrazný jak si představujete.V jednoduchosti je krása a o tom to je.
doplněno 04.06.14 14:10:Kvůli akustickému oddělení na spodní stranu nalepíme pěnové samolepící těsnění (tzv. mechovku) a pomocí natloukacích hmoždinek (rozteč hmoždinek max. 80cm) připevníme UW profil ke stávající konstrukci. CW profily jsou do profilu UW volně nasazeny.
Na stropní profily nalepíte parozábranu, pak celý strop a nakonec příčky. Toť jednodušší a parozábrana v celku.UW profil můžete kotvit do CD profilu i jen do SDK.
doplněno 05.06.14 11:52:Hope, alespoň jednou s Tebou nemůžu souhlasit..Ale můžeme polemizovat. Celý prostor má strop, kvalitně udělaný s kvalitní parozábranou vcelku. Jak ty máš ukončení parozábranu nad příčkou? (není tam?)
Stadartně se postaví příčka a až pak SDK podhled!
doplněno 04.06.14 13:54:Proč? protože je to zaužívaný stavební postup a pak,příčka se kotví do stropu Pokud teda mluvíme o zděných příčkách!
A nevím jak SDK příčky ale ne jediné stavbě,kde toto dělali,tak se udělal konstrukce stěny a rastr na strop současně a pak teprve vlastní sdk příčky a pak strop.
Děkuji za odpověď,ale ptal jsem se trochu na něco jiného. Ale když jsme u toho,zajímalo by mě PROČ musím dělat standartně jako první příčky? Nikde jsem se totiž nedočetl pořádné odpovědi.
Dělá se to tak z důvodu přenosu hluku stropní konstrukcí.
Druhá varianta je sice trochu pracnější, ale nebudete slyšet co se vedle v mísnostech děje...
doplněno 04.06.14 10:25:Ano rozdíl přenosu hluku bude znatelný.
Jinak při kotvení příčky do sdk stropu se snažte opravdu trefit kovový profil.
Když dáte šroub pouze do desky, tak to sice nespadne ale může se časem začít pohybovat.
Přikláním se k variantě - příčky, pak podhledy. A proč?
- nebudete muset přemýšlet, jak ukotvit UW v místech, kde máte zrovna rovnoběžné CD někde jinde...
- zmíněný přenos hluku bych nepodceňoval...
- ušetříte mnoho závěsů na stropní rastr i pár "kontraCD". Vím, že zase "proděláte" na UD, ale mně osobně se UD (samozřejmě do vodováhy) montují nějak lépe, než závěsy do stropu...
- rovinu horních dořezů bych neřešil, buď musíte rovně řezat příčky k podhledu, anebo nebo podhledy ke zdi...
... jen názor...
Ještě jednou všem děkuji za odpovědi. Každopádně to udělám v pořadí podhledy a pak příčky a to hlavně z toho důvodu,že už mám komplet hotové rošty a zavatováno a navíc si myslím že tento způsob je jednodušší. SDK montuji poprvé,takže pro mě bude lepší ta jednodušší varianta. Příčky a dveře mám zakreslené na podlaze,aby elektrikář mohl nechat vyset kabely tam kde budou vypínače.Ten zvýšený přenos hluku nějak přežiju. Rovnoběžné příčky mi naštěstí vychazejí přesně na CD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.