Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
v jedné poorozpadlé nemovitosti v centru vetšího města není WC. Chtěl bych tam provizorně WC nainstalovat. Je tam vodovod a napojeni na odpad, takze voda normalne teče a odtéká do odpadu mimo dům směrem do ulice - zřejmě do kanalizace.
Známý mi rvrdí, že WC tam napojit nemůžu, že na to by musel být septik. Podle mě je to nějaé divné, je tam odpad, trubka z odpadu usti ve sklepě do roury, která má cca 2x širší průměr.
Nikde jsem neslyšel, že může být dvojí kanalizace, jedna na špinavou vodu z umývání a jedna na fekálie.
Jak to teda je?
Díky.
Ahoj. Ve starém polorozpadlém domě je možné všechnomožné. Dokonce tam může být i suchý záchod. Roury mohou někam vést a někam něco odvádět. Určitě nebývá běžné aby byl v domech ve městě nějaký dvouodpadní systém. Aspoň u nás to zrušili už dávno. Děšťovky odtékaly do řeky. Radím, podívej se za tu zeď, co v ní mizí ta roura, jestli tam není venku na zemi nějaký kovový-litinový, nebo betonový dekl. Pod ním by případně mohla být nějaká žumpa. Jestli to tam je, tak nalej do potrubí kýbl vody a pozoruj, jestli se něco hrne do té senkrovny. Pokud ne, frčí to do kanaldy v ulici. Pokud ten dům stojí v nějaké řadě domů a neteče to do nějakého trativodu někam pod dům do luk a polí. Tak se na to pořádně koukni. Ahoj.
doplněno 03.06.14 19:05:jo, a něco by mohlo napovědět, jak je ten sklep hluboko, v jaké výšce ta roura mizí ve zdi-podlaze a jak je od toho vysoko chodník v ulici.
No, je to řadovka normálně v ulici v centru okresního města. Roura vede ze sklepa směrem do ulice, tj. mimo pozemek. Vůbec bych nad tím nepřemýšlel, ale majitel mi tvrdí, že WC tam není, protože by se musel udělat septik, Mám spíš pocit, že to je stará informace a dům je napojen na obecní kanalizaci. Jde o neobydlený řadový dům, který majitel zdědil a nic o něm neví a nezajímá se o to. Já bych tam chtěl alespoň zprovoznit WC a tak chci jen zjistit, jestli to, že je dům napojen evidentně někam mimo pozemek tlustou odpadní rourou znamená, že je napojen na obecní kanalizaci a můžu do ní vypouštět WC.
Díky
Pokud ta kanalda směřuje někam do ulice, s nejvyšší pravděpodobností to vede do ulučního hlavního řádu. To v tom baráku není žádná místnost, která vypadá jako bývalý hajzlík? Kolik tam je bytovek? To by potom byly nad sebou. Přece to nikdo nevyboural jenom z nějakého plezíru. Pokud ta roura vede do zdi, mělo by nad tím být něco vidět. Aspoň nějaká cesta jiných rour ze zhora.
doplněno 03.06.14 22:50:V některých případech, nejsem moc velkým zastáncem nějakého velkého vyptávání. Kdo se moc ptá, moc se dozví. Možná, by něco napověděla informace, kolik platil původní majitel za kubík vody. Částka nad 45 Kč by byla i se stočným.
V tom baráku je místnost, kde byl prý původně suchý záchod. V tom baráku 30 let nikdo nežije. Je to jednopodlažní řadový domek. Asi máš pravdu, že roura vede do hlavního uličního řadu. Vlastně potřebuji jen ověřit informaci, že to, že tam mám takovou rouru znaméná, že do ní mohu vypouštět fekálie. Nepochyboval bych nad tím, kdyby mi majitel netvrdil, že mu kdysi řekli, že tam musí mít septik. To mu ale podle mě mohli říct před 30 lety a v té době možná dům třeba ještě nebyl napojen na kanalizaci, to je moje teorie.
Zastavte se na stavebním úřadu nebo v čistírně odpadních vod. Zeptejte se, jaká je v té ulici kanalizace-zda se do ní rovnou vypouštějí fekálie, nebo musí jít přes septik (starý způsob). Pokud je to ve městě, s nejvyšší pravděpodobností tam už septiky nebudou.
Ahoj. Podle velikosti okna, se mi zdá být ten průměr roury snad dostatečný. Jen se mi nezdá ten spád a to koleno do vinglu. Určitě by se hodila fotka detailu v tom rohu, a pohled na místo, kde mizí ta trubka ve zdi a informace, z jakého je materíálu. Jestli tam je nějaké zredukování od toho umyvadla. Ten sucháč musel být v jiné části domu. Co to je za tu rouru na pravé straně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.