Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Chtěla bych se zeptat. Už dlouho dobu mám problémy se sousedy, týče se to hlasité hudby přes den a sem tam v noci. Několikrát jsem se to snažila vyřešit domluvou. Pár dní byl klid a po týdnu to opět začalo. Chtěla bych se zeptat, jak bych to měla řešit dál, zda mohu podat někde stížnost a popřípadě kde.
Předem děkuji za odpověď.
Nikola
Až takhle budou vyhrávat, zajděte k nim a požádejte je, ať jdou s vámi do vašeho bytu a poslechnou si, v čem musíte být. Tohle jsem jednou udělala sousedovi. Když jsem byla u něho, tak ta hudba šílená zas až tak nebyla. Soused se mnou šel a divil se. Od té doby je klid. Ještě dříve, než začnete dělat kravál, pokuste se to vyřešit diplomatičtěji. Kdyby se zaťali, pak už nic neuděláte.
Záleží na tom, jestli jsou sousedi normální lidé, nebo sobečtí kreténi. V tom prvním případě pomohou rady, co zde již byly napsány. V druhém případě nepomůže ani svěcená voda. Možná jestli na to máte náturu, by je přesvědčilo při jejich hĺasitém poslechu vrtání do panelu, tak dlouho, dokud jim neprdnou nervy. Ale to chce silnou náturu. Já to takhle vyřešil. Po opakovaných prosbách a domluvách jsem koupil ten nejsilnější vidiák a na pomalé otáčky s příklepem jsem si udělal do zdi 5 sdlušných děr. Ale pomohlo to. Oni byli první, kdo přišel s tím, jestli musím vrtat do zdi tak dlouho. Vysvětlil jsem jim, že bych nemusel, kdyby mě nenutili poslouchat ty jejich ducducsrajdy tak hlasitě a že zvuk vrtačky mi přijde daleko melodičtější a příjemnější, než jejich produkce s předimenzovanými basy. Po pár měsících byl klid
Tyhle věci může řešit jako první instance jen příslušný obecníí /obvodní,městský/ úřad. Pokud to nepomůže,jde se k soudu. Žádná celostátní vyhláška /zákon/ o úrovni hluku a době neexistuje,jen doporučení hyygientiků,podle kterého si v "Obecně závazných vyhláškách" mohou jdnotlivé obce nějaké řešení či zákazy zvolit.Ale někde o tom "ještě neví" či dělají mrtvého brouka.
Dobrý den, pokud nepomohla mírná domluva, tak začnete hrozit - vedením SVJ nebo i městskou policií. Když to nezabere, tak si budete stěžovat u vedení SVJ nebo zavoláte tu policii. Ten hluk přes den bude asi hůře vymahatelný, ale na noční klid je nárok (22,00 - 6,00).
Jestli jsou to nájemníci v bytě pronajatém, tak můžete (asi přes vedení SVJ) kontaktovat i toho majitele bytu, aby si je srovnal nebo jim pohrozil výpovědí. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.