Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit červená razítka z vajec?

Od: xena* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chci obarvit bílá vajíčka, ale vadí mi na nich razítka, která nejdou smýt. Nemáte radu jak na to?

Díky *placni*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

To, co mám uložené mi připadá dosti nepoužitelné - snad jen ten teplý líh. Ale jinak jsem několikrát četla o odstraňování propisek lakem na vlasy - to by snad šlo? *nevi* Neztratí se barva při vaření vajec? *ee*

barvy na razítka - nejdříve odstraníme mastnotu pomocí benzínu nebo
perchloretylenu. Zbylou skvrnu odstraňujeme proklepáváním do podložky
- nejprve teplým glycerolem a pak teplým lihem. Je nutné slepým
pokusem ověřit, zda nedojde k poškození barviva. K dobělení lze
použít 1% peroxid vodíku. Jiný předpis: teplým líhem, potom saponátem

qwertz*

Skořápka není úplně nepropustná, moc bych neexperimentoval, aby se to nedostalo dovnitř. Nešlo by to odstranit mechanicky (otřít něším drsnějším)?

hodnocení

0x

Dvanactistovka smirkovy papir a opatrne zbrousit. Funguje to ale pouze u poradnych vajec. U tech papirovych z Kauflandu se to nejspise nepovede...

vlada03
hodnocení

0x

Ano, vím... :)

Jen nevím, jestli to už není pozdě Vám dávat návod jak na to po těch letech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]