Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady s kolaudací?

Od: vjerca odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat na jednu věc.
Chceme si kupovat dům, který není zkolaudovaný. Začátek stavby byl rok 2010, nyní rok neobytný, stavební povolení podle všeho vypršelo, není problém prodloužit? Kolik stojí prosím prodloužení?
Obytné části hotovy, jen z venku chybí garážové vrata, dodělat zábradlí na balkoně a fasáda. Je fasáda nutná ke kolaudaci? Dočetla jsem se, že nyní je povinné mít ze zákona podle vyhlášky určenou energetickou třídu. Ta určitě také není, když není dům zkolaudovaný a nemá to zatepleni, které je k tomu také potřeba? Popřípadě kolik stojí i určení energetické třídy a zkolaudování domu? Také nevím zda nám majitel předá veškeré doklady, jaký materiál kupoval a podobně, tak abychom neměli problém z kolaudací.

My bychom si garáž a zábradlí určitě dodělali hned, co by byl dům náš a poté hned kolaudaci. Je možné po koupi v tomto domě už bydlet?

Děkuji moc za odpověď, snad jsem to trochu napsala srozumitelně.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Zajdete si na prislusny stavebni urad, pod ktery ten dum spada.Tam vam urcite reknou vse co se zde ptate.

humbucker*

Ahoj. Asi je to nejmožnější odpověď, rada. Tam se potom dá poptat na konkrétní věci, co a jak máte zařídit a případně dodělat. Jestli, ale nefunguje to, že kdo se moc ptá, moc se dozví? Ale, asi to jinak nejde. Každej i když stejnej úřad, není tak docela stejnej. Bývají na nich různé lidé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]