Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rybníček-vyčištění a hlavně zamezení průsaku

Od: mecik* odpovědí: 3 změna:

Máme na zahradě rybníček10/10m.Odbahnil jsem ho, postavil nové hráze z kamene,ovšem rybník mi protéká daleko hlouběji než dřív.Hladina vody poklesla o 1/2m.Co vymyslet-udělat -aby voda neunikala.Hloubku jsem plánoval, podle dřívější hladiny na1,4m.Mám rozbourat kamennou hráz, vše důkladně promazávat kvalitní cihlářskou hlínou,,nebo hlínu našlapat za kameny, nebo případně nějaké izolační desky.Nevím si rady ,poradte jestli máte někdo zkušenost. Výpust mám z odpadních trubek PVC průměr 10cm.Jednu dole, asi 40cm. nad plánovaným dnem a druhou o asi1m. nad ní na přepad. Pokusím se o cokoli co bude alespon trochu odzkoušené ,,přeci jenom kamen tahat zase zbytečně se mi nechce.Ještě jedna věc mne napadá , co jít s rybníkem ještě hloub o ten 1/2 metr? Potom by ale nastal zase problém s vypuštěním.

Vážení rádcové spoléhám na vás , v létě bych rád problém vyřešil. MEČÍK.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Jde o to co vám protéká, pokud hráz tak opravit a pokud je to dno tak udělat jílovou obšívku, jinak budete mít tzv. bezedný rybník. Cihlářská hlína by měla postačit pokud je dostatečně soudržná a vazká. U hráze se dá rovněž udělat vnější obšívka, ale dle zkušenosti bývá většinou problém se dnem.

mecik*
hodnocení

Dno drží. V rybníku je stálá hladina 40cm. jen proti dříve o 1/2m. nižší.

jabraka*
hodnocení

0x

Dnešní trend je rybníček,vyložený PVC folií,s ochozem s vodními rostlinami,které vodu okysličují a čistí.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]