Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu polystyrem

Od: eeer odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych si zateplit strop polystyrem...je dostačující 5 cm proti hluku a úniku tepla? mám použít pěnu pro lepení polystyrenu nebo takovou pastu...Co je levnější a lepší?

Strop není vyloženě rovný...budu to pak muset polystyren brousit abych srovnal vlnky...

děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ani jedna varianta není dobrá...

Pokud je nad tím stropen nevytápěný prostor, tak přidáním polystyrenu bude docházet ke srážení vody na nosné části stropu a to povede k plísním.

a proti hluku je polystyren úplně k ničemu.

doplněno 01.06.14 01:06:

pokud Vám jde o odhlučnění, tak jedině správně provedený sádrokartonový podhled

eeer
hodnocení

jsou tam vytápěné prostory...Napadlo mě, jestli by to nešlo lepit lepidlem na dlažbu..? jenom mě to napadlo..

No, pokud to nebude vůbec protihlučný, tak asi bude lepší sadrokarton.

jabraka*
hodnocení

2x

Tepelně izolovat takový strop je zbytečné.Ale doporučil bych úpravu nerovného povrchu polystyrenovými dekoračními kazetami.Povrch se nejprve zpevní penetračním nátěrem,po zaschnutí se lepí silikonem asi 25 body na čtverci.Detaily mohu doplnit.

JABRAKA

hodnocení

2x

Zateplení stropu mezi dvěma vytápěnými místnosmi je zbytečně a nic neřešící. Odhlučnění polystyren nevyřeší...ten neumí odhlučnit.

doplněno 01.06.14 21:10:

Napište název toho lepidla.

doplněno 02.06.14 14:58:

Lepidlo KVK Standard 25kg

to je OK, klidně můžete..

eeer
hodnocení

když mě se ty kazety zrovna moc nelibí... a co když bych tam natáhnul perlinku a pak přesštukoval?

Mohu perlinku zatáhnout lepidlem co se používá na dlažbu? a nebo se používá něco speciálního?

Strop je z betonových trámců a vložek--- z Kněžmosti u Mladé Boleslavy, firma Dobiáš..děkuju

já jsem navrtal do stropu hmoždinky,obložil 5 cm polystyrenem,natáhl mřížku a přeštukoval ( až potom jsme si tady v diskuzích přečetl,že je to k ničemu) ,ale pravda je taková, že panelákový byt pod rovnou střechou má v létě přijatelnou teplotu v místnostech a není rozpálený jako dříve

eeer
hodnocení

Dobře, ale proč ty navrtal hmoždinky?.. ..Jojo..já už než něco začnu dělat..skočím si sem pro radu...a takhle stavím:)

eeer
hodnocení

Lepidlo KVK Standard 25kg. Tohle a nebo nějaký jiný..zítra bych to jel koupit..:)

Když už chcete dělat strop, zvolte opravdu ten sádrokartonový podhled.

Je to jednodušší, cena bude podobná a navíc odhlučníte sousedy a můžete si tam dát světla kam chcete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepení polystyrenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]