Nejste přihlášen/a.
Zdravím, renovujeme kuchyň a další místnosti horního patra baráku, který byl postaven a zkoloudován v roce 1994. Do kuchyně jsme si vybrali indukční desku, ale zaráží mě u ní jeden údaj a to:
Připojení 400 V
Znamená to, že se bude muset předělávat elektřina? Protože pochybuji, že v té době s tím někdo počítal a jsou tu jen běžné 230 V rozvody. Děkuji
Většina indukčních desek má i možnost přepojení na 230 V. Jde však o to, jaký jistič na dané větvi máte ! Krom toho, i když je jištění dostatečné, při provozu na jednu fázi nebývá možný plný výkon desky.
doplněno 31.05.14 20:56:To je divné, za svou praxi v nábytkařině jsem řešil mnoho desek a co vím, většina z nich to přepojení měla. My máme doma Siemens - typ z hlavy nevím. Ten sice má také tuto možnost, ale přesto jsem při rekonstrukci kuchyně jsem přitáhl třífázi. Když už se řeší kuchyně, není vhodné jít do kompromisů. Píšete, že bydlíte v baráku - takže je pravděpodobné, že třífázové připojení máte k dispozici. Já bych to na Vašem místě předělal.
Děkuji všem... koukal jsem na mall.cz a tam v přesném označení produktu po zadání napětí 230 vyskočily jen dva produkty, tak jsem se lekl, že se třeba ani nedělaj. Koukal jsem jinde a na výběr jich je habakuk. Díky
pokud nebudete využívat funkci Booster, nebo jenom na jedné plotýnce, s velkou bídou bude napájení 230V stačit; nejmenší součet výkonu čtyř plotýnek bez funkce Booster se pohybuje kolem 7,4kW (7400W), s jednou plotýnkou Booster o 0,7kW více; dle vzorce P = U x I (cos fí nebereme v úvahu), pak vychází I = P / U a to je I = 7400 / 230 to je zhruba 32A; a pokud je hlavní jistič 25A a k tomu zapnuty další spotřebiče...budete mít doma občas tmu (hlavně večer), pokud kuchař-ka nebude hlídat jednotlivé plotýnky ...a nebude vařit pouze na dvou ze čtyř; a to se udává výkon plotýnek, příkon bude o ještě něco vyšší; pro budoucí bezproblémový provoz jedině třifázové zapojení plotýnky, nový přívod do kuchyně ...
doplněno 31.05.14 21:37:opravuji - třifázové zapojení varné desky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.