Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení

Od: markyzek* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, mám dotaz. Víc než rok žiji s manželem v pronajatém domě. Nemáme tu trvalý pobyt, protože majtel nebyl schopen se dokopat ke zkolaudování domu. Nyní se stěhujeme do nového pronájmu, kde trv.bydliště mít budeme. Jsme 4 , já , manžel a dvě děti. Chci se zeptat, když si pujdu zažádat o příspěvek na bydlení, budu dokládat náklady ze starého bydliště nebo již z nového? Když půjdu zažádat teď na začátku června budu dokládat příjmy za jaké období?

Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

V novém nájmu můžete o příspěvek na bydlení požádat až budete moci doložit potvrzení o platbách (nájem, odpad, vodné + stočné, energie) za celé kalendářní čtvrtletí. Pokud byste např. v červenci dokládali náklady z druhého čtvrtletí jenom za červen, rozpočtou se náklady do celého čtvrtletí a dávku Vám nepřiznají.

Náklady z předchozího bydliště se nevztahují k bydlišti, pro něž budete příspěvek žádat, proto je nelze použít.

Nyní budete na příspěvek na bydlení čekat, ale při skončení se bude ještě tři měsíce vyplácet.

----- Doporučuji o příspěvek na bydlení požádat až od 1. října a doložit náklady a příjmy za š. čtvrtletí.

Případně se můžete zkusit zeptat na doplatek na bydlení, ale u ten je podle mne obtížnější získat (neposuzují se samotné příjmy, ale i majetek).

doplněno 31.05.14 06:59:

----------- Odkazy:

Příspěvek na bydlení

Doplatek na bydlení

doplněno 31.05.14 20:57:

Ooprava: ... a doložit ... za 3. čtvrtletí

jmhad*
hodnocení

0x

Doklady pochopitelně k novému bydlení.Příjmy min za 3 měsíce.Tam byly některé změny a bude lépe se zeptat přímo na ÚP

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]