Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatopená lednice

Od: mopet* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chtěl bych se zdejších odborníků zeptat jestli je nebezpečné používaní zatopené lednice. Lednice byla zatopena 20-30 cm. Myslím si že když elektroinstalaci dobře vyčistím a vysuším že pojede, ale trochu mám strach z izolace, přece jenom pod plechem bude nejspíš nějaká vata, nebo cosik takeho a ta bude určitě napitá. I když je dole mražák tak mám strach, aby tam časem nebyla nějaká plíseň a nekontaminovaly se mi potraviny.

Co radíte - nechat (a ušetřené peníze použít na věci které už nešly zachránit )

- nebo vyhodit (a radši oželet nejakou tu tisícikorunu, která potom může chybět někde jinde)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Těžko radit ,když není vidět jak vypadá.Vata tam není je to vypěněné. Kolikrát se stane že namrzne i někomu doma ze strany izolace a pak po odtátí je to taky mokré.

achjoj
hodnocení

0x

Neni problém izolace ale plíseň, která se utvoří jelikož v té vodě bylo bůh ví co (mrtvoly,splašky apod.) z toho důvodu se věci vyhazují. Kort u lednice bych to neriskoval.

moula*
hodnocení

0x

Já bych to "risknul". Párkrát bych vše omyl octem a nechal řádně na slunci vyschnout.

Ne octem ale spíše savem,ale nevím zda raději nevyhodit!

osel59
hodnocení

0x

Důkladně umyj,saponát, ocet),vyčisti a vysuš elektroinstalaci, pár dní počkej, zapni a sleduj provoz, určitě bych to nenechal po zapnutí pár hodin bez dozoru. Jestli bude po funkční stránce makat, tak naplň dobrotama a neřeš ňáký bacily. Dnes se toho se vším moc nadělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]