Nejste přihlášen/a.
dobrý den tato otázka se tady v několika obměnách už vyskytla ale můj případ je specifický
V bytě kde mám trvalé bydliště nebydlím ale platím tam TV poplatek, byt pronajímám.
V bytě kde mám "přechodné" a bydlím mám tv a neplatím za ni.
Mám to tak nechat do budoucna že by se má platba vztahovala na to přechodné a nebo natvrdo odhlásit TV z trvalého bydliště ať si to nájemníci ošefuji jak chteji a ja to prehlasim radsi na prechodne?
Myslím, že v tomto odkazu je řečeno dost, netřeba opisovat:
doplněno 30.05.14 12:36:Já jsem to pochopila tak, že pokud byt nepronajímáte jako podnikatel, ale jako FO a televizní přijímač je vlastnictvím podnájemníků, tak jde placení těchto poplatků za nimi (POKUD není poplatek součástí nájemní smlouvy). Vy byste jen při kontrole musel prokázat, že poplatníkem poplatku za rozhlas a tv ve Vašem bytě, byli od - do, kteří nájemníci.
Naopak Vy, byste měl poplatek platit tam, kde skutečně bydlíte - pokud to totiž nemáte sepsané v nájemní smlouvě jako součást nájmu s vlastníkem bytu a on poplatky neplatí, tak budou v případě kontroly vymáhány po Vás.
doplněno 30.05.14 12:40:A tady odkaz na zákon $3 mluví o tom, kdo je poplatník
Poplatek se nevztahuje k elektroměru. Mohu mít el a klidně mohu odhlásit TV, pokud jí opravdu nemám.
Nechte poplatek v tr. bydlišti. V přechodném (i když přechodné již neexistuje) bydlišti bych neplatila. Pokud majitel vám přenechal byt i s TV, tak ať si platí, vám to může dát do nájmu . Pokud TV je vaše, vždy při průšvihu můžete řící - včera jsem si jí dovezl neboť zde žádná nebyla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.