Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj k LED čipu/pásku

Od: danda* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Vybral jsem si tento LED čip/pásek ( dx.com/...) a chtěl jsem se zeptat když budu vybírat zdroj, stačí jenom aby měl výkon dejme tomu 15W (aby byla rezerva) a 12V výstup nebo je potřeba dát pozor i na proud, který LED pásek požaduje? Popřípadě jak to řešit, přidáním odporu? díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Výkon je napětí x proud, takže stačí koupit zdroj na 12V a výkonem minimálně 10W.
praivo*
Neeee! Tohle podle všeho nemá omezení proudu, takže je nutný zdroj proudu kolem 700 mA. Na DX jsou takové pod názvem 700mA LED driver.
danda*
hodnocení

super, myslel jsem si to, že tam asi bude nějaký rozdíl oproti klasickým LED páskům, kde jsou již na pásku odpory, takže stačí jenom u zdroje sledovat W a V. Takže by to šlo pořešit, když se mi nepodaří najít adekvátní zdroj, vhodným odporem mezi zdroj a led?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]