Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodavatel energií

Od: nona* odpovědí: 4 změna:

Ráda bych se poradila, jakého máte nejvyhodnějšího dodavatele energií? Odebírám elektřinu od E.ON a plyn od RWE. Bydlíme v panelákovém bytě, topení dálkové, na plynu jen vaříme. Spotřebu elektřiny máme za běžné spotřebiče, ale protože máme 2 stolní PC, je naše roční spotřeba cca 2.000kWh.

Přišel mi dopis od RWE, kde mi nabízejí konsolidaci energií, nevím si rady, čtu různé články, že "sleva není zadarmo" apod. Ráda bych změnila oba dodavatele na co nejlevnější.

Děkuji za rady...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bud si vzit velkej papir s malou tuzkou a pocitat ceny z ceniku, nebo se mi lejlepe osvedcil energiejenda.cz/... . Maj tam i ceny i klady a zapory.
Osobne mam elektrinu i plyn u 3-E (vim ze jsou i o fous levnejsi).

betaraybill*
hodnocení

0x

Není jednodušší rada než vezměte staré faktury podívejte se jestli je spotřeba plus mínus stejná a zadejte roční spotřebu do internetových kalkulaček třeba na eru.cz a ono vám to spočítá a najde výhodnější (pokud je) dodavatel, ale nepočítejte s nějakou extra úsporou je to spíš v řádu stovek korun ročně (do 1000kč).

My třeba máme jen plynový sporák a měsíční platba je 200kč. Po vyúčtování nám ještě skoro tři stovky vraceli (RWE)

Elektřinu máme od EONu dvoutarif (nízký a vysoký). Měsíčně platíme 1500,- a ještě jsme dopláceli. Přesto když jsem zadával do kalkulaček spotřebu tak mi to našlo výhodnější sazbu levnější max kolem té 1000kč za rok.

U paneláku bych velkou úsporu fakt nečekal. U rodinného domku ano. My bydlíme v bytovce.

jirka12*
hodnocení

0x

Dobrý den,

jestli mohu poradit, nejlepší cesta, jak vybrat nejlevnějšího dodavatele nejen plynu, ale také elektrické energie, je jeho soutěžení za pomocí elektronické aukce (tzv. e-aukce). Chcte-li jistotu ceny, ale také dodavatele, je možné využít tzv. expres aukci (v poslední je cena za plyn 780,- Kč/MWh bez DPH, u EE je to 1.030.,- Kč/MWh u tarifu D02d).

olei
hodnocení

0x

My bydlíme v rodiném domě, který vytápíme plynem, používáme bežné spotřebiče a před třemi lety jsme s energiemi přešli k bohemia energy. Přechodem ročne ušetříme okolo 4tis korun, ale jak píše betaraybill, v bytě to nebude tolik, tipoval bych asi tisíc korun.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]