Nejste přihlášen/a.
Pod kačírek,který se dava cca do 5cm se dava struska (celkem levnější zaležitost) nebo drcený kamen vetší frakce idealní 16-32 z důvodu lepšího propouštění vody do drenažní trubky,hlínu ani štěrkopisek ani nic tomu podobne nedavat.Písek pod obrubu nedavat,seda jsi a voda ho vymele,pote se vám mužou obruby zvlnit.
beton stačí pět cm. pod obrubník. opěrka stačí do necelé půlky s obou stran,pokud nepočítáte do budoucna třeba s dlažbou do chodníku, tam by byla opěrka proti chodníku cca.do půlky obruby. zasypat obyčejnou drtí a vršek kačírkem. ke zdi nop.folii. znám jednoho borce, kterej by ten beton zarmoval jak Orlickou přehradu. někde v historii by se to tu dalo najít
Dával jsem zahradní obrubníky a taky jsem šetřil betonem. Po zimě jsem to musel celé vykopat a udělat znovu. Pohnulo se to místy i okolo 8 centimetrů. Zkuste si najet na stránky firmy BROŽ a nebo sehnat jejich katalog ve stavebninách. Zabývá se výrobou obrubníků a mohl by tam mít i technologický postup při osazování obrubníků.
doplněno 29.05.14 22:08:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.