Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Náš soused na zahradě si koupil přípojku na elektriku, Požádal mě zda by mohl položit kabel od hodin přes moji zahradu,aby nemusel žádat město o povolení.Na oplátku mi dá přípojku na 220 V na odpočtové hodiny.Dnes mi poslal stavebni projekt,kde je znázorněno položení kabelu přes moji zahradu,ale nikde tam není znázorněna odbočka pro mích 220 V.Prosím o radu,je to standartní postup.
Děkuji
Celou situaci chápu tak, že Vaše přípojka bude jaksi neofiko a bude měřena přes nefakturační hodiny.
Standardní "mezisousedská" situace.
Vaše odbočka nemůže být na plánu znázorněna, neboť není oficiální (pro potřeby energetiky). Pro Vás to bude mít několik výhod i nevýhod. Hlavní výhoda je ta, že budete mít celkem bezpracně k dispozici napojení na el. síť. Nevýhodou bůže být například to, že soused Vám bude určovat cenu elektřiny a také to, že pokud se s ním rozhádáte, odstaví Vás.
Pokud jsem situaci pochopil špatně, tak se omlouvám za spam.
Ano jedná se o zahradkářskou kolonii,ta jeho přípojka bude u našeho plotu,protože je tam sloup a končí tam el.vedeení.
To položení kabelu přes vás pozemek bude chtít soused vkládat do katastru? Pokud ano, nešel bych do toho. Protože to dopadne tak, že si znehodnotíte pozemek v místě kudy kabel povede a nikdo vám nezaručí, že ta defakto černá odbočka zůstane zachovaná. Když ten kabel bude zakreslený a stane se deakto věcným břemenem tak i když vám soused přípojku zruší, nebudete moct nic dělat. Nechal bych ho to položit maximálně s "tichým souhlasem", nic oficiálního. Když se potom nepohodnete, nebude vás mít v hrsti. Sice by to taky mohl časem hrát na vydržení, ale není to tak pravděpodobné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.