Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škvára zažraná do kopaček

Od: seelou* odpovědí: 3 změna:

Zdravím rádcové,

měl bych na Vás prosbu, zda jste již něco podobného někdy neřešili, vytáhl jsem starší (dříve světlé) kopačky ještě z dob, kdy se hrávalo na škváře a snažil se z nich vyčistit tuny bordelu, teplou vodou a pěkně silou kartáčkem, ale i tak zůstává škvára dál "zažraná" na povrchu kopaček.

Nemáte někdo z vás nějaký zaručený způsob, jak se této špíny zbavit? Jestli pomůže nějaké mýdlo nebo nějaký jiný prostředek? Do pračky bych to dával nerad, ale třeba bych to při nejhorším i zkusil na pár minut do né moc horké vody.

Díky za pomoc

S.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z jakého jsou materiálu? Jsou kožené? Jestli ano, zeptejte se u ševce nebo ve drogerii, kde mívají zboží na údržbu kožených bot. Předpokládám, že vám řeknou že kartáček, mýdlo, nechat vyschnout a pak globin a impregnaci. Horká voda bez mýdla je neúčinná.

seelou*
Kožené budou, ale už ne v nejlepší kondici, spíš jen tak přežívají :) Vzal jsem kartáček, houbičku, mýdlo a horkou vodu a pokusil se to trochu oškrabat a docela se povedlo. Záhyby a švy už ale stejně nejdou. Ale i tak jsem s výsledkem celkem spokojený.

Ale i tak bys je měl po vyčištěním něčím napustit. Když doma nemáte krém na boty tak indulonou nebo klidně jedlým olejem. Kůže nesmí být suchá. Zvláště pak, když byla mýdlem a vodou odmaštěná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]