Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoj okapnice

Od: milanje® odpovědí: 13 změna:
Prosim o radu jak spojit okapnice v rohu? (pravy uhel)
doplněno 27.05.14 22:50: Myslím okapový plech po kterem voda steka do okapu. U stříšky nad vchodem je pravy roh a nevim jak to udělat. Omlouvam se za předchozi nepřesne vyjadření. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dotaz byl přesný, okapová lišta, okapový plech, prostě okapnice. Okapnici stříhnete pod úhlem 45° a provedete jednoduché falcové spojení dle obr. Pokud je krytina položena až na hranu okapnice, tak spoj položíte a pokud okapnice bude pohledová, tak položíte jen část skovanou pod krytinou, u hrany zakončíte spoj ohybem ve tvaru trojúhelníku.

Spoj okapnice
hodnocení

Děkuji, ale co s tím ohvbem? Viz obr.

doplněno 28.05.14 11:12:

Bude přes to asfaltový šindel.

doplněno 28.05.14 14:34: Nevim jak to střihnout. Nejsem klempíř.
Spoj okapnice #2

mili3478*
hodnocení

2x

Jestli mi to zitra vijde tak vam to nafotim

doplněno 28.05.14 16:41:

Nekdy je lepsi nez to falcovat, proste to sestrihnout a prelozit, zvlaste u sindele at vam to na tom falcu nezveda.

hodnocení

OK. Zitra bych to rad dodělal.

hodnocení

0x

třeba tady, jsou rohové díly

lindab.com/...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tenhle detail se dá řešit několika způsoby. Buď rohovým spojem jako je v odkazu od Lindabu, nebo rohovým okrasným kotlíkem, od kterého vede dolů odvod dešťovky trubkou ke zdi. Od toho sletovaného rohu do vinglu je okap vyspádovaný směrem dál od toho rohu. Bývají dva, a od kotlíku jen jeden, ten rohový. Vyspádování je proto různé.

hodnocení

0x

mne napadlo nekolik okapnic na baráku, kterou myslíte!

Klasický okap?

Myslíte okapový roh vnější či vnitřní?

google.cz/...

nebo úplně jinou okapnici?

Protože tazatel se ptá na okapnice, tak aby se zde neradily nesmysly, pro upřesnění opravdu okapnice, nebo žlabové rohy?

humbucker*

Ahoj. Tak, my jsme se aspoň o něco pokusili. Ty jsi sem přidal jen další dotaz. Že by jsi to nějak napravil? Doplnil?

to @humbucker Ano, přidal jsem jen další dotaz, abych se ujistil, že to já nechápu dotaz špatně.

hodnocení

Myslím okapový plech - profil viz ob. níže. Jde o to ja udělat pravy uhel aby nezatekalo. Problemem je pro mě ten spodní ohyb.

mili3478*
hodnocení

0x

Nafotil jsem ten okapovy plech, snad to pujde videt,je vyroben doma , naradi jsem bohuzel nechal v praci,ale snad pujde videt postup zhotoveni

Spoj okapnice #3
Spoj okapnice #4
Spoj okapnice #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]