Nejste přihlášen/a.
Potřebuji udělat nový strop na mezi půdním a spodním bytem.
Nějak nevím jak na to a napadlo mě dát mezi stávající trámy nové stejně velké, bude mezi nima mezera 42cm, na to natlouct 16mm OSB. Na to Rockwool Steprock ND 25mm a na to 2x 16mm osb.
V obou místnostech se bude topit a tak řeším pouze kročejovou izolaci.
Může to tak být?
k čemu by tam byl ten nový trámek? ten bude zasekaný do nosných zdí, nebo se jen tak povalovat na záklopu? když použiju to dříví na rošt a ušetřím jednu vrstvu desek, tak nevidím žádnou spoustu matroše a práce
doplněno 26.05.14 19:52:jaká je vůbec délka těch trámů? aby to nakonec nebyla houpačka
staré trámy by asi už novou podlahu neunesly a tak tam projektant filk mezito nové trámy které leží na nosných zdech.
3 trámy mají 5m, ostatních dvacet je do 4m.
A ten rošt jste myslel místo té první vrstvy osb? že by na tom ležele kročejovka?
ajaj, sorry, samozřejmě že na roštu musí být OSB.
pokud jsou staré trámy špatné a bude to tak, jak na obrázku, tak OK
Nemusí to být OSB,ale vata by mohla být mezi trámy a nášlapná vrstva ze sádrovláknitých desek Rigidur.Na ty lze položit lino,OSB desky se musí vytmelit.
JABRAKA
Co nemusí být osb? a proč vata mezi trámama? Já tomu nerozumím, ale tu zvukovou izolaci přece potřebuju dostat mez podlahu a trámy, pokud ji dám mezi trámy tak nebude mít moc smysl.
Vyrábí se dvoudeska RIGIDUR slepená s přesahem,jednotlivé díly se slepí k sobě do komplet podlahy.není to ani o moc dražší,jako OSB,nehledě o pracnosti.
Co se týče přenosu zvuků,pod desky se na trámy položí proužek molitanu a celkově šíření zvuků a hluků to zmenší.
JABRAKA
jojo včera jsem to hledal, nevypadá to špatně ale cena je jednou taková jako u dvou vrstev osb.
A co říkáte na to volné položení na kročejovou izolaci? bude to problém /houpat se) jak píše kolega podemnou?
takže doporučujete na trámy přilepit molitan a na to rovnou tu dvoujtou dřevovláknitou desku? Bez jakékoliv další izolace?
Prosim Vas,na ROCKWOLL nedavajte ziadne OSB.Bude sa to hupat a medzi OSB a ROCKWOLL bude vznikat plesen.Idealneak by ta izolacia bola medzi tramami. Na vrchu OSB dalo by sa aj chodit (ja mam 22mm).Podtramami spustit este 10cm izolacie,konstrukciu na sadrokarton,nalepit parozabranu,vytmelit a sadrokartonove tabule.A ROCKWOLL 25 MM JE ZUFALE MALO.
já vám nerozumím. proč by tam měla být plíseň, proč by zvuková izolace měla být mezi trámama?
větu Na vrchu OSB dalo by sa aj chodit (ja mam 22mm) také nechápu.
zespodu nic dát nejde, spodek je po celkové rekonstrukci a navíc už tak máme stroby dost nízké.
A co tedy a v jaké výšce doporučujete jako dobrou zvukovou izolaci?
akoko, až na tu sílu 25 mm kročejovyk bych souhlsil. Pokud ale není prostor, musí stačit i těch 25mm
OSB slepit ve spárách v jednu plovoucí desku..
Vrchní desky rovněž slepit v zámkách, a k sobě sešroubovat, aby nedošlo k vrzání...
doplněno 27.05.14 19:37:ykoko, já bych dal 2x25mm.
Pokud bude dole babička a nahoře děti, nepomůže ani 10 cm...
záleží hlavně na provozu dole a nahoře..
pro představu, jak jsem dělal podkrovní podlahu já. místo trámů jsem měl ocel.překlady, mezi nimi trámky a zespodu podbité prkny. z vrchu jsem zaklopil prkny, ipa, perotěska, Liapor 5cm (vyrovnávací hmota, tepel. a zvuk. izolační), kroč.izolace steprock 25mm. 2x OSB PD křížem prošroubované (jen ty desky) a lepené disperzním lepidlem. hluk se přenáší konstrukcí, takže diletační spára u zdi 2cm.a žádné pevné spoje s roštem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.