Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ! Na jednom paneláku mě nedávno zaujaly tyto koule. Zajímá mne, k čemu jsou a jak fungují. Pokud jde o bleskosvod, tak jak je zapojený a jaké jsou výhody proti tomu klasickému se zemnící deskou? Díky za vysvětlení.
Byl jsem se znovu podívat. Normální bleskosvod se nachází 7 metrů od tohoto zařízení. Na jiném domě jsou další zařízení odlišného tvaru. Nejde ani o jiskřiště - viz poslední snímek, kde je jenom 1 ks tohoto zařízení. K čemu to tedy slouží?
doplněno 30.05.14 20:59:@nonek: Odporová čidla na měření venkovní teploty - to mě nenapadlo, díky za vysvětlení ! hth8.cz/... Myslíte, že i ty koule v úvodním dotazu slouží ke stejnému účelu?
toto jsou snímače teploty, většinou Pt 100 pro regulaci teploty ÚT v domě ( v domech), podle toho, pro kolik domů je kotelna; jsou i jiného provedení, mohou být třeba v hranatém krytu ...
doplněno 30.05.14 20:20:teplota vody se reguluje v závislosti i na venkovní teplotě
Ahoj. Jsou dvě a jedno může brát teplotu pro ovládání kotle a druhé pro řízení topné větve té strany. Severní, jižní a nebo i jiné.
@nonek: Čidla jsou umístěna dost vysoko, nepodařilo se mi ostře vyfotit štítek. Vzal jsem si na to dalekohled a zjistil, že se jedná o model Pt 100, Typ 11265, Made in Czechoslovakia. Google nám otázku konečně vyřešil: marinfo.cz/... Díky všem, kteří se zapojili !
doplněno 12.06.14 22:40:@nonek: Také díky, přišli jsme na to společnými silami !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.